dilluns, 7 de novembre del 2011

Publicacionsi i informes sobre publicacions

Publicacions

  • Informe 'Abriendo ventanas. Infancia, adolescencia y familias inmigradas en situaciones de riesgo social'

    Portada de l'informe
    La Fundació Pere Tarrés i Unicef han promogut aquest informe que és el resultat d'un estudi desenvolupat per les investigadores Violeta Quiroga i Ariadna Alonso, sobre els factors de risc que poden generar situacions de risc social entre els fills i filles de persones migrades.
    PDF de l'informe
  • Estudi sobre la cobertura televisiva de tres casos relacionats amb la immigració a Catalunya

    Imatge de la presentació de l'estudi
    Un estudi realitzat per investigadors de l'Observatori de la Cobertura de Conflictes (OCC) i promogut per la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del Consell de l'Audiovisual de Catalunya conclou que l'enfocament dominant de les televisions sobre els temes relacionats amb la immigració és d'escalada de conflicte. L'estudi, que ha estat realitzat per Xavier Giró, professor de periodisme polític a la UAB i per Marta Muixí, periodista especialitzada en el fet migratori, va analitzar la cobertura realitzada per cinc prestadors de serveis de televisió en relació amb tres propostes polítiques sobre immigració.
    Enllaç web a més informació
    PDF de l'estudi
  • Informe sobre migració i polítiques de desenvolupament 'Què hem après?'

    Portada de l'informe
    Aquest text, realitzat per Kathleen Newland per a un projecte desenvolupat pel Migration Policy Institute (MPI) i l'Institut Universitari Europeu, identifica algunes de les lliçons més importants derivades de les polítiques i programes experimentals sobre gestió de la migració, i ofereix algunes recomanacions per al disseny, elaboració i execució de polítiques de migració i desenvolupament.
    PDF de l'informe (en anglès)
  • Informe 2011 de CCOO sobre la situació laboral de la població estrangera a Catalunya

    Portada de l'informe
    Aquest informe anual, redactat pel Centre d'Estudis i Recerca Sindicals (CERES) de CCOO de Catalunya, recull les dades de l'any 2010 referents a la situació laboral de la població estrangera a Catalunya. Entre d'altres aspectes, destaca una reducció de la població estrangera empadronada, exclusivament masculina i relacionada amb la pèrdua de llocs de treball en el sector de la construcció.
    Enllaç web a més informació
    PDF de l'informe