dimecres, 16 de novembre del 2011

La consellera de Justícia aposta per ampliar l'abast de la col·laboració amb la Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats

Pilar Fernández Bozal presideix a Lleida la inauguració del 10è Congrés Català d'Alcohòlics Rehabilitats

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, s'ha mostrat partidària d'ampliar l’abast de la col·laboració amb la Federació Catalana d’Alcohòlics Rehabilitats (FCAR) i ha recordat que algunes de les associacions que integren aquesta Federació ja treballen amb el Departament en el compliment de les penes alternatives a la presó (treballs en benefici de la comunitat) així com també en l’àmbit penitenciari (als centres Ponent i Brians 2).
 
Fernández Bozal, que ha inaugurat aquest matí a Lleida el 10è Congrés Català d’Alcohòlics Rehabilitats, creu que el Departament de Justícia ha d’aprofitar la dilatada experiència i la voluntat de servei a la societat de la FCAR. És per això que ha volgut avançar que tant la Subdirecció General de Programes de Rehabilitació i Sanitat com la Subdirecció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat treballen amb la Federació Catalana d’Alcohòlics Rehabilitats per tal que, en breu, es pugui concretar un acord de col·laboració.
 
Segons la consellera, en matèria de rehabilitació i de reinserció social, la col·laboració del sector privat no és només complementària de l’exercici de les potestats públiques sinó del tot imprescindible per assolir l’èxit. Fernández Bozal també ha insistit que l’associacionisme, tan particularment arrelat, influent i enriquidor en el nostre país, no només beneficia els associats sinó també la comunitat on s’insereix aquesta Associació. 
 
10è Congrés Català d’Alcohòlics Rehabilitats
 
En l’acte d’inauguració del 10è Congrés, hi han participat, entre d’altres, el president de la Federació Catalana d’Alcohòlics Rehabilitats, Josep Esteban; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio. La Federació Catalana d’Alcohòlics Rehabilitats, entitat creada fa 25 anys, aplega 17 associacions de tot Catalunya que ajuden els malalts alcohòlics i les seves famílies.
Departament/s