dimecres, 9 de novembre del 2011

L'Institut Català de les Dones ret un homenatge a Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna

El Sant Andreu Teatre acollirà una actuació musical, una conferència i una projecció de fotografies en record de la vida i l'obra de la filantropa suïssa

Imatge de mares i infants de la Maternitat d'Elna
L'Institut Català de les Dones, en col·laboració amb el Memorial Democràtic i la companyia teatral Projecte Galilei, organitza l’acte 'La maternitat d'Elna. Un exemple de tenacitat', com a homenatge a Elisabeth Eidenbenz en l’any de la seva mort.
 
Eidenbenz, reconeguda amb una Creu de Sant Jordi l’any 2006 per la seva tasca a favor de les dones i els infants, va organitzar una maternitat a la població francesa d’Elna on va atendre dones embarassades dels camps de refugiats de la Guerra Civil espanyola.
 
L’acte d’homenatge comptarà amb la projecció d’imatges de l’exposició La Maternitat d’Elna, bressol de l’exili, realitzada pel Memorial Democràtic, seguida d’una conferència sobre la figura d’Elisabeth Eidenbenz a càrrec de la historiadora i autora de l’obra “La Maternitat d’Elna”, Assumpta Montellà. Tancarà l’acte una actuació musical de l’actriu Rosa Galindo i el músic Luc Olivier Sánchez.
 
L’acte té lloc en el marc del cicle d'homenatge a Elisabeth Eidenbenz que organitza Projecte Galilei i que inclou la reposició de l’obra “La Maternitat d’Elna”. La representació d’aquesta obra al Sant Andreu Teatre de Barcelona tindrà lloc entre els dies 18 de novembre i 6 de desembre i clourà amb un Fòrum-xerrada sobre els processos creatius i artístics d’aquesta producció de l’any 2009 de Projecte Galilei. Per altra banda, l’ICD promourà, a través dels ens locals, la realització d’actes de divulgació i reconeixement de la figura d’Eidenbenz arreu del territori.

L'Institut Català de les Dones, en col·laboració amb el Memorial Democràtic i la companyia teatral Projecte Galilei, organitza l’acte 'La maternitat d'Elna. Un exemple de tenacitat', com a homenatge a Elisabeth Eidenbenz en l’any de la seva mort
16/11/2011 19:00 | Sant Andreu Teatre (C. Neopàtria, 54) | Barcelona (Barcelonès)