dimecres, 9 de novembre del 2011

Prop de 500 persones debaten a Barcelona sobre el voluntariat a Europa

Logo de la conferència

Unes 500 persones assisteixen al II Congrés Europeu del Voluntariat, organitzat pel Departament de Benestar Social i Família i la Federació Catalana de Voluntariat Social, que té lloc a Barcelona del 9 a l'11 de novembre. La trobada s'organitza en tres jornades: el president de la Generalitat, Artur Mas, inaugura el congrés el dia 9 de al Palau de la Generalitat; el dia 10 se celebra la jornada congressual al World Trade Center i el dia 11 té lloc el Marketplace al Museu Marítim de Barcelona. Tant les sessions plenàries com els tallers ja han exhaurit les places.
El congrés reuneix experts de l'àmbit del voluntariat com el director del Centre Europeu del Voluntariat, Martijn Pakker, el secretari general de Volonteurope, Piotr Sadowski, o el director de la Secció de Desenvolupament del Programa de Voluntaris de les Nacions Unides, Ghulam Isaczai, entre d'altres. També hi participen representants de les principals entitats i empreses com ara Càritas, Creu Roja, el Casal dels Infants del Raval, la Fundació de la Marató de TV3, Fundació "la Caixa", etc. i s'hi presenten projectes i polítiques en matèria de voluntariat d'Itàlia, Holanda o Dinamarca. Per tant, el Congrés representa una oportunitat per posar al dia de forma conjunta amb els diferents països europeus la diversitat de polítiques que s'executen per al foment i la promoció de la realitat voluntària i associativa.
Tot i que aquest congrés és presencial, fins el 26 d'octubre va estar actiu el Congrés Obert, un espai virtual que ha acostat els diversos debats del congrés a través de la xarxa i ha ajudat a configurar el marc de treball per al congrés presencial. En aquest procés participatiu hi han col·laborat una cinquantena de persones tant de Catalunya com de la resta d'Europa i s'han fet prop de 250 aportacions.
En la darrera jornada del II Congrés Europeu del Voluntariat, té lloc el Marketplace, una iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació "la Caixa".
Aquest projecte de col·laboracions és un punt de trobada entre empreses, administracions públiques, agents educatius i organitzacions de voluntariat. La iniciativa vol promoure la col·laboració entre el món empresarial i el sector voluntari, afavorint la posada en marxa de projectes conjunts entre empreses i entitats i creant un espai idoni per a generar una xarxa de contactes que permeti posar en marxa nous projectes de col·laboració.
El Marketplace té dos grans espais diferenciats: una fira en què es poden conèixer projectes col·laboratius entre el sector privat i les entitats de voluntariat gràcies a una cinquantena d'estands, i un espai formatiu amb tallers i activitats guiades per afavorir el networking.
Hashtag twitter: