dimarts, 23 de novembre del 2010

Actualitat d'acció social i ciutadania

Actualitat

  • Acció Social i Ciutadania amplia la figura de l'assistent personal a tots els graus de dependència

    El Departament d'Acció Social i Ciutadania amplia a tots els graus de dependència la prestació de l'assistent personal. A més, a partir d'ara aquesta prestació es podrà atorgar també en forma de servei. La Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència només contempla l'assistència personal com a prestació econòmica. Amb aquesta nova regulació, el Departament vol potenciar les prestacions en forma de servei i millorar-ne la qualitat, d'acord amb la Llei de Serveis Socials.
  • El Govern va aprovar el passat 11 d'octubre un programa de mesures de protecció i atenció a les víctimes d'explotació sexual

    El Govern va aprovar el dia 11 d'octubre el Programa de Mesures per a l'abordatge de situacions de prostitució, en especial de les d'explotació de persones amb finalitat sexual. Aquest programa conté 35 actuacions per lluitar de manera eficaç contra l'explotació de persones amb finalitat sexual i ofereix recursos a les persones que exerceixen la prostitució i es troben en situació de vulnerabilitat social.
  • Experts i expertes internacionals van debatre a Catalunya sobre la protecció de la infància que ha emprès un moviment migratori

    Del 5 al 7 d'octubre, agents polítics i socials d'arreu del món es van reunir per trobar mecanismes de col·laboració entre països per millorar la protecció de la infància desplaçada. Entre els participants a la "Conferència Internacional sobre Moviments Migratoris Infantils: Mesures de Protecció i Suport", hi ha hagut agències internacionals de les Nacions Unides com UNICEF o ACNUR, ONGs internacionals com Save the Children o Plan Internacional, governs nacionals, representants d'entitats supraestatals com la Unió Europea i la Unió Africana i una representació d'experts i acadèmics internacionals.
  • El Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual va participar a Nàpols en unes jornades sobre la prevenció d'estereotips i intolerància cap a les persones LGBT

    La responsable del Programa per al col·lectiu de gai, lesbià i transsexual del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Marta Molina, va participar el dia 11 d'octubre en les jornades organitzades a Nàpols per l'Agència de Drets Fonamentals Europea (FRA). El propòsit d'aquesta reunió va ser examinar les llacunes i les barreres existents per fer front als estereotips homofòbics i transfòbics, la intolerància i la delinqüència i com superar aquestes barreres.
  • La revista 'Quaderns d'Acció Social i Ciutadania' va presentar dos nous números

    Els passats dies 13 i 18 d'octubre de 2010 van tenir lloc les presentacions dels números 9 i 10 de la revista "Quaderns d'Acció Social i Ciutadania" en dos actes presidits pel secretari general del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet. Aquests números recullen els articles i les investigacions de professionals de diferents àmbits respecte als serveis socials del futur, en el primer cas, i sobre el valor social de la cultura, en el segon.