dimarts, 23 de novembre del 2010

"Lletres per a tothom", un nou programa d'alfabetització en català adreçat a persones d'origen estranger

Imatge de la presentació del programa 'Lletres per a tothom'
El Departament d'Acció Social i Ciutadania, la Fundació "la Caixa" i la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes (FACEPA) han presentat recentment a Barcelona "Lletres per a tothom": un nou programa d'abast nacional que té per màxim objectiu promoure l'alfabetització en català de persones adultes d'origen estranger. La presentació s'ha fet en el marc d'una jornada organitzada al CaixaForum adreçada a professionals i persones voluntàries que fan alfabetització d'adults.
La iniciativa respon a la mesura 34 del Pacte Nacional per a la Immigració, signat per la gran majoria de partits polítics, agents socioeconòmics i organitzacions del sector el desembre de 2008, quan aposta per emprendre un programa per a l'alfabetització de les persones immigrades residents a Catalunya i que manifesten dificultats d'expressió escrita i comprensió lectora.
El programa també permetrà crear per primera vegada un currículum d'aprenentatge del català adaptat a les necessitats formatives d'aquests alumnes que inclourà l'elaboració de materials pedagògics i la formació del professorat i del voluntariat.
Aquest mes d'octubre comença la tercera edició de cursos d'alfabetització promoguts per la Secretaria per a la Immigració a 21 municipis d'arreu de Catalunya, enguany emmarcats ja dins del nou programa. S'adrecen a homes i dones majors de 16 anys, que no han estat alfabetitzats en cap llengua. Les classes amb professorat sumen 50 hores que es complementaran, per primera vegada, amb més hores gràcies a persones voluntàries que es seleccionaran a través dels ens locals, les entitats implicades i els voluntaris de "la Caixa" en situació de jubiliació o prejubilació.

FONT: Enllaç web a la nota de premsa