dimarts, 23 de novembre del 2010

Actualitat legislació sobre immigració

Legislació

  • Reconeixement de permisos de conduir entre Espanya i Ucraïna

    El BOE 235, de 28 de setembre de 2010, publica el Bescanvi de Notes de data 11 de gener de 2010 constitutiu d'Acord entre Espanya i Ucraïna sobre el reconeixement recíproc i el bescanvi de permisos de conduir nacionals. Espanya i Ucraïna signen un Acord pel qual les Parts reconeixen recíprocament els permisos de conducció nacionals expedits per les autoritats dels dos Estats, sempre que estiguin en vigor.
    PDF de la resolució (BOE, de 28 de setembre, número 235, secció I)
  • Supressió de visats en passaports diplomàtics entre Espanya i Kazakhstan

    El BOE 238, de 1 d'octubre de 2010, informa sobre l'entrada en vigor de l'Acord entre el Govern d'Espanya i de la República de Kazakhstan sobre supressió recíproca de visats en passaports diplomàtics. L'Acord anterior es va realitzar a Madrid el 30 d'octubre de 2009, i ha entrat en vigor el passat 31 d'agost de 2010.
    PDF de l'acord (BOE, d'1 d'octubre, número 238, secció I)
  • Esmenes a l'Acord sobre visats Schengen entre Estònia i Espanya

    El BOE 243, de 7 d'octubre de 2010, publica l'entrada en vigor del Canvi de Notes constitutiu de l'Acord pel qual s'esmena l'Acord entre Espanya i Estònia per a la representació en l'expedició del visats Schengen, de 11 de febrer de 2009. L'Acord va entrar en vigor el 14 de setembre de 2010.
    PDF de l'acord (BOE, de 7 d'octubre, número 243, secció I)
  • Sol·licitants de protecció internacional. Informació i documentació a facilitar

    La Secretaria d'Estat de Seguretat i la Subsecretaria del Ministeri de l'Interior han dictat una instrucció conjunta en matèria d'informació i documentació a facilitar als sol·licitants de protecció internacional. La Instrucció troba el seu origen en la Llei 12/2009 de 30 d'octubre, reguladora del dret d'asil i de la protecció subsidiària i té com a finalitat impartir criteris d'actuació a les unitats policials i òrgans administratius implicats en la recepció i tramitació de les sol·licituds d'asil, a l'espera del desenvolupament reglamentari de l'esmentada llei que complementi les regles que estableix el Reial Decret 203/1995.
    Font: Butlletí de Polítiques Normatives i Institucionals Nº74
    Enllaç web a més informació
  • Publicat el catàleg d'ocupacions de difícil cobertura del quart trimestre 2010

    Ja està disponible el Catàleg d'ocupacions de difícil cobertura per al 4t trimestre del 2010. Aquest Catàleg recull les ocupacions que presenten dificultats a l'hora de ser cobertes per les persones demandants d'ocupació inscrites a les oficines de Treball. Des del dia 1 d'octubre de 2010, quan una empresa necessita cobrir un lloc de treball relacionat amb alguna de les ocupacions incloses en el Catàleg, pot gestionar directament l'oferta de feina a través del procediment establert pel Departament de Treball.
    PDF del catàleg
  • Instrucció sobre residència de llarga durada a l'Estat espanyol

    La Direcció General d'Immigració ha publicat la Instrucció DGI/SGRJ/01/2010 sobre vigència de l'autorització de residència de llarga durada-CE concedida a Espanya i renovació de la targeta d'identificació d'estranger del seu titular.
    PDF de la instrucció