dimarts, 23 de novembre del 2010

Reforç de la convivència als barris de Badalona, Salt, Terrassa i el Vendrell

Imatge d'un barri de Terrassa
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, van signar la setmana passada a Barcelona un conveni entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració (MTIN) per a desenvolupar un pla pilot de reforç de la convivència i la cohesió social a barris amb un alt índex de població immigrada.
La iniciativa s'emmarca dins del Fons europeu per a la integració de la Comissió Europea i suposarà una inversió total de més de 2,5 milions d'euros a quatre municipis catalans: Badalona, Salt, Terrassa i el Vendrell. La selecció ha tingut en compte les xifres demogràfiques, l'evolució de l'atur, les característiques urbanístiques i la preexistència de plans d'intervenció per part dels ajuntaments.
El projecte compta amb dos eixos bàsics: el foment de la cohesió social i l'aplicació de mesures contra la crisi econòmica. Per la seva banda, els objectius són:
  • Garantir la igualtat d'oportunitats amb la promoció de l'èxit escolar i la millora del capital educatiu de les famílies,
  • potenciar la formació i el coneixement mutu entre nouvinguts i població autòctona,
  • promoure l'associacionisme i la participació juvenil, i
  • facilitar la formació, la orientació i la inserció laboral, especialment entre el col·lectiu de joves.
Dins del primer eix s'impulsaran programes d'acollida i integració, així com projectes orientats cap a la plena integració de les famílies i envers una òptima atenció dels menors en el seu entorn educatiu. Paral·lelament, el segon eix tindrà incidència en la formació de les persones migrades per a millorar el seu accés al mercat laboral. També centrarà esforços en la inserció laboral de les persones d'origen estranger d'acord amb el seu perfil professional i la seva formació acadèmica...

FONT: Enllaç web a la nota de premsa