dimarts, 23 de novembre del 2010

Actualitat sobre infància i adolescència

Actualitat i informacions

  • Acte d'homenatge a Antoni Inglès i Prats

    El passat 22 d'octubre la Secretaria d'Infància i Adolescència juntament amb l'Associació Catalana d'Infància Maltractada (ACIM) van organitzar un homenatge a Antoni Inglès i Prats.
    Pels que no el van conèixer, cal dir que era un expert en infància maltractada o en risc de ser-ho, autor de la primera investigació sobre Maltractament Infantil a Catalunya i d'un gran nombre de recerques
    Llegir més...
  • Guia sobre ciberbullying i grooming

    L'Observatori de la Seguretat de la Informació mitjançant l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) ha publicat la Guia sobre ciberbullying i grooming.
    Aquesta guia ofereix, d'una banda, informació sobre les principals conductes que poden ser considerades assetjament a menors a través de mitjans electrònics i dels elements empleats per a tal fi. D'altra banda, recull l'anàlisi jurídic sobre l'assetjament a menors amb la utilització d'aquests mitjans i una sèrie de recomanacions, adreçades tant als nenes/es com als pares i tutors legals, sobre com actuar davant d'aquestes situacions.
    Enllaç web a la guia
  • Arrenca la Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya amb el nou curs 2010/2011

    El programa és pioner a l'Estat i a tot el sud d'Europa, i forma part de la Xarxa d'universitats dels nens i nenes, amb experiències europees de gran abast.
    El passat mes de setembre s'ha presentat la Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya (UdN².cat), que promourà la vocació científica a les escoles. Aquest programa, impulsat per l'ACUP –amb el suport dels departaments d'Educació i d'Innovació d'Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Talència i l'Obra Social de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa–, és pioner a l'Estat i al sud d'Europa, i forma part de la Xarxa europea d'universitats dels nens i nenes EUCU.NET (European Children's Universities Network), amb més de dues-centes universitats i amb experiències europees de gran abast.
    Llegir més...
  • PLAN presenta el nou informe sobre la situació global de les nenes

    PLAN ha presentat a Barcelona el seu quart informe Por Ser Niñas, amb el suport de la realitzadora Isabel Coixet, que ha rodat un espot contra la discriminació de gènere. L'estudi de PLAN mostra com les nenes en les grans ciutats pateixen més violència i estan més desprotegides que els nens pel fet de ser dones i menors d'edat.
    Enllaç web a més informació
  • Els fills nascuts a altres països, de mares lloguer podran ser inscrits al Registre Civil

    S'ha publicat al Boletín Oficial del Estado, amb data 7 d'octubre de 2010, la instrucció sobre el règim registral de filiació dels nascuts mitjançant gestació per substitució.
    Fins al moment de la publicació d'aquesta instrucció, quan una parella anava fora d'Espanya a buscar una mare de lloguer, no podia inscriure el seu fill. Actualment ho podran fer, sempre que un/a jutge/essa estranger/a verifiqui que la gestió ha estat legal. Amb aquesta decisió, el Ministeri de Justícia es vol evitar, d'una banda, l'explotació de les dones gestants i, de l'altra, impedir que es puguin registrar nens procedents de tràfic de menors.
    Enllaç web a més informació