dijous, 29 d’abril del 2010

Acció Social ha invertit 214 milions d'euros en sis anys per ampliar la xarxa assistencial d'atenció a les persones amb dependència


 

Un moment de la conferència
El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha invertit 214 milions d'euros des del 2004 en equipaments socials per atendre les persones amb dependència i ampliar la cobertura arreu del territori. Aquesta quantitat ha permès crear en aquest període 15.500 places residencials, més de 6.000 de centre de dia per a gent gran i 3.200 de llar residència per a persones amb discapacitat. Les xifres les va donar a conèixer la consellera Carme Capdevila durant la conferència que amb el títol "4 anys d'acció social catalana" va pronunciar el 12 d'abril a CosmoCaixa.
La consellera va destacar que aquesta inversió ha ajudat a corregir la falta d'inversió en equipaments i places residencials que Catalunya ha partit històricament. A banda de la inversió per a gent gran i persones amb discapacitat, Capdevila també va remarcar els 63 milions destinats a centres d'atenció a la infància i els 65 milions que va suposar l'any passat el manteniment de les places d'aquests equipaments.
La col·laboració amb el món local i el sector social també va ser un dels aspectes als quals es va referir la consellera Capdevila. Va remarcar que l'any passat es van destinar 162 milions d'euros a finançar el serveis socials bàsics d'ajuntaments i consells comarcals i va avançar que fins el 2011 s'invertiran 364 milions més. Les entitats socials, per la seva banda, rebran en el mateix període 278 milions d'euros.