dilluns, 5 d’abril del 2010

Un total de 292 entitats de dones han obtingut equips informàtics i formació en noves tecnologies


L'ICD obre per tercer any consecutiu una convocatòria de subvencions per facilitar la inclusió digital de les entitats de dones

L’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, ha obert una convocatòria de subvencions adreçada a les entitats de dones de Catalunya per a l’adjudicació d’equips informàtics complets (ordinador portàtil, programari i una impressora en color multifunció) i formació específica sobre la utilització de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

Des de l’any 2008, quan es va crear aquesta convocatòria, 292 entitats de dones de tota Catalunya s’han beneficiat d’aquest programa. La formació en les TIC és impartida per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, a les persones designades per cadascuna de les entitats beneficiàries amb la finalitat que facin extensiva aquesta formació a la resta de dones de l'entitat.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Programa Ende, que té per objectiu apropar les TIC a les entitats de dones de Catalunya per facilitar la seva inclusió digital i impulsar un accés equitatiu i igualitari a les noves tecnologies. Es vol fomentar l’ús d'eines i aplicacions pròpies de les TIC, tant en els processos interns de les associacions com en la pràctica de les associades. 

Aquest programa parteix de la premissa que el coneixement i la utilització eficient de les noves tecnologies facilita l'increment de l'activitat de les associacions i la inclusió digital/social de les associades.
Aquest programa té els objectius següents:
  • impulsar la participació activa de les entitats de dones en espais virtuals, propis o aliens, mitjançant la utilització de programari lliure
  • crear xarxes associatives dels grups i entitats de dones en el territori
  • dinamitzar el moviment associatiu de dones i els seus vincles amb les diferents administracions, i materialitzar així la participació activa de les dones
  • impulsar la coordinació de les xarxes de dones des del Consell Nacional de Dones i aconseguir l'establiment d'una xarxa de xarxes
El Pla de polítiques de dones de la Generalitat de Catalunya preveu estratègies per aconseguir que les dones de Catalunya tinguin accés als coneixements que suposin una millora de les seves condicions de vida (sanitària, social, cultural, econòmica i científica). Les tecnologies de la informació i la comunicació són una eina imprescindible per tal d'accedir a aquests coneixements.

Les entitats interessades poden presentar les seves sol·licituds fins el dia 22 de d’abril. Les bases i els fulls de sol·licitud es poden trobar al web de l'ICDhttp://www.gencat.cat/icdones/.