dijous, 15 d’abril del 2010

Nova legislació immigració

Legislació

  • Resolució d'11 de març de 2010, per la qual es convoquen subvencions per al retorn voluntari de persones immigrants

    El BOE Núm. 64, del 15 de març de 2010, va publicar la Resolució d'11 de març de 2010, de la Direcció General d'Integració dels Immigrants, per la qual es convoquen subvencions per al desenvolupament de programes de retorn voluntari de persones immigrants. Seran beneficiàries aquelles entitats o organitzacions no governamentals que concorrin a la convocatòria reunint els requisits establerts a l'article 3 de l'Ordre TAS/1043/2007, de 18 d'abril.

    PDF del BOE Núm. 64
  • Reglament europeu sobre estadístiques comunitàries en l'àmbit de la migració i la protecció internacional

    El Diari Oficial de la Unió Europea publica, amb data 16 de març de 2010, el Reglament 216/2010 de la Comissió, pel qual s'aplica el Reglament (CE) 862/2007 del Parlament Europeu i del Consell, sobre estadístiques comunitàries en l'àmbit de la migració i la protecció internacional, pel que fa a les definicions de les categories dels motius per a l'emissió de permisos de residència.
    (Extret del butlletí nº58 de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la UdG)
    PDF del DOUE del 16 de març de 2010
  • Proposta de directiva del Parlament Europeu sobre el dret a disposar de serveis de traducció i d'interpretació en els procediments penals

    La Comissió Europea va adoptar el 9 de març una Proposta de directiva amb l'objectiu de definir normes comunes sobre el dret a disposar de serveis de traducció i d'interpretació en el marc dels procediments penals que tenen lloc a la UE. L'objectiu és aconseguir millorar els drets dels sospitosos i de les persones imputades que no parlen la llengua en la qual es desenvolupa el procediment. Aquesta Proposta està inclosa en el full de ruta relatiu als drets procedimentals, adoptat pel Consell el 30 de novembre del 2009, i segons el qual es convida a la Comissió Europea a elaborar propostes sobre les qüestions següents:
    • Els drets a la interpretació i la traducció.
    • El dret a rebre informació sobre els propis drets.
    • El dret a disposar d'assistència jurídica abans i durant el procediment judicial.
    • El dret dels detinguts a comunicar-se amb la seva família, els seus treballadors i les autoritats consulars.
    • La protecció dels sospitosos més vulnerables.
    (Extret del Butlletí de Notícies de la Unió Europea Nº806)
    PDF de la proposta
  • Resolució de 22 de febrer de 2010, per la qual es publiquen subvencions a espanyols retornats

    El BOE núm. 64, de 15 de març de 2010, publica la Resolució de 22 de febrer de 2010, de L'Institut de Gent Gran i Serveis Socials, per la qual es publiquen les subvencions concedides pels programes d'actuació per la ciutadania espanyola a l'exterior i els retornats amb càrrec als pressupostos de 2009.
    PDF del BOE núm. 64
  • Noves exempcions de visats per a estades de curta duració a l'espai europeu

    Al DOUE L 56/1, de 6 de març de 2010, es publiquen informacions sobre l'entrada en vigor de diferents acords internacionals signats per la Comunitat Europea amb altres Estats sobre l'exempció dels visats per a estades de curta duració. Entrades en vigor:
    • CE- República de Seychelles: 01-01-2010
    • CE- Commonwealth de les Bahames: 01-04-2010
    • CE- Barbados: 01-03-2010
    • CE- República de Mauricio: 01-01-2010
    PDF del DOUE del 6 de març
  • Participació dels ciutadans uruguaians i espanyols en eleccions municipals d'ambdós països

    El Consell de Ministres en la seva reunió de data 12/03/2010, va aprovar l'Acord que disposa la remissió a les Corts Generals del Bescanvi de Notes constitutiu de l'Acord entre Espanya i Uruguai sobre la participació en les eleccions municipals dels nacionals de cada país residents al territori de l'altre. La signatura de l'Acord internacional va ser autoritzat el 27 de novembre de 2009.
    Enllaç web a la Referència del Consell de Ministres
  • Es publica el Reglament de prevenció de la violència a l'àmbit esportiu

    El BOE núm. 59, de 9 de març de 2010, publica el Reial decret 203/2010, de 26 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament de prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. L'aprovació de la Llei 19/2007, d'11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport ha comportat la ampliació dels concepte de violència i com a conseqüència les modificacions, inclusions i adaptacions necessàries per desenvolupar la nova llei.
    PDF del BOE núm. 59
  • Conveni de col·laboració entre el Ministeri de Treball i Immigració i el Departament de Treball de la Generalitat

    El BOE núm. 59, de 9 de març de 2010, publica la Resolució de 5 de març de 2010, de la Secretaria General Tècnica, per la qual es publica aquest conveni en matèria d'organització i funcionament de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Catalunya.
    PDF del BOE núm. 59
  • Vocalies per al Fòrum per la Integració Social dels Immigrants

    El BOE núm. 61, de 11 de març de 2010, publica l'Ordre TIN/571/2010, de 26 de febrer, per la qual es designen les entitats seleccionades per cobrir aquestes vocalies, corresponents a les associacions d'immigrants i refugiats i organitzacions socials de recolzament a aquests col·lectius.
    PDF del BOE núm. 61

    FONT: BUTLLETÍ SECRETARIA PER A L´IMMIGRACIÓ