dijous, 29 d’abril del 2010

Acció Social i Ciutadania destina 8,6 milions d'euros a ajudes i programes d'urgència social per atendre les persones més afectades per la crisi


El Departament d'Acció Social i Ciutadania destinarà aquest any 8,6 milions euros a ajudes i programes d'urgència social per atendre les persones més afectades per la crisi. Aquesta quantitat es distribuirà en dos fons: un de 5 milions adreçat a ajuntaments i consells comarcals per a ajudes d'urgència social i un altre de 3,6 milions adreçat a les entitats socials per a projectes d'inclusió.

El fons de 5 milions per a ajuntaments i consells comarcals significa un increment del 43% respecte a la quantitat que es va destinar l'any passat. Els diners serviran per atendre les necessitats més elementals com les despeses d'habitatge i l'alimentació, entre d'altres.
Aquest és el segon any consecutiu que el Departament d'Acció Social i Ciutadania crea un fons per a urgències socials. L'any passat es va crear un fons de 3 milions i mig d'euros per aquest mateix concepte. Va ser un fons extraordinari degut a la crisi econòmica que aquest any es repeteix i s'augmenta. Atès que el departament s'ocupa dels serveis socials especialitzats, els 5 milions es distribuiran a través dels ajuntaments i consells comarcals perquè des dels serveis socials bàsics es puguin atendre les necessitats més urgents.
La crisi ha provocat un increment generalitzat de les demandes d'assistència sobretot per part de persones i famílies que mai s'havien adreçat als serveis socials. Els perfils que s'han incorporat a les demandes d'ajuts socials són:
  • famílies i/o persones en atur o amb ingressos baixos
  • famílies i/o persones en atur que han esgotat el subsidi
  • famílies monoparentals en atur o amb ingressos baixos
  • famílies amb precarietat econòmica i amb patologies de salut mental
  • persones soles, sense recursos o amb recursos insuficients
FONT: DIXIT