dijous, 15 d’abril del 2010

L'Institut Català de les Dones convoca les estades de temps lliure per a dones caps de família monoparental

S'ofereixen 224 places per a dones i les filles i fills de 2 a 12 anys
El termini de preinscripció comença el 12 d'abril i finalitza el 3 de maig
L’Institut Català de les Dones, adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, obre el termini de preinscripció per participar en el Programa d’estades de temps lliure per a dones caps de família monoparental. Aquest programa ofereix deu dies de vacances en règim de pensió completa i en una habitació individual per unitat familiar en albergs de joventut de la Xarxa d’Albergs de Catalunya.
 
Enguany a Catalunya es distribuiran un total de 224 places per a dones i els infants d’entre 2 i 12 anys que les acompanyin. Les estades tindran lloc en tres torns entre els mesos de juliol i d’agost i en llocs de platja i muntanya. L’any passat hi van participar un total de 92 dones i 163 nenes i nens.
 
Per les estades es dóna prioritat a les dones que tinguin infants menors i que es trobin en situacions d’especial necessitat, amb ingressos mínims o nuls, que resideixin o hagin residit en una casa d’acollida o un centre similar, que hagin estat víctimes de violència masclista o siguin aturades de llarga durada.
 
L’Institut Català de les Dones (ICD) i l’Instituto de la Mujer, que coorganitzen aquest programa des de l’any 1999, es fan càrrec de les despeses d’allotjament, manutenció i transport, així com les activitats que realitzaran les dones i els infants al llarg dels dies que duren les vacances.
 
Les sol·licituds es poden efectuar des del dilluns12 d’abril fins el 3 de maig. Cal realitzar una preinscripció per Internet a través del web de l’Institut Català de les Dones www.gencat.cat/icdones o bé trucant al 012.
 


FONT: Departament/s: