dilluns, 20 de setembre del 2010

L'Institut Català de les Dones dóna suport a 843 projectes d'entitats en favor de les dones

L'Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, ha donat suport a 843 projectes de 744 entitats sense afany de lucre que promouen la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i fan palès el caràcter transformador dels sabers femenins. El Departament ha destinat a aquests projectes subvencions per un valor de 1.614.185 €.
 
Els projectes s’emmarquen dins els àmbits d’actuació que es recullen en el Pla d’acció i desenvolupament de les polítiques de dones a Catalunya i els àmbits de competència de l’Institut Català de les Dones. Hi ha dues línies:
 
  1. Projectes que fomenten el teixit associatiu de dones al territori.
  2. Projectes relacionats amb els àmbits de competència de l’Institut Català de les Dones.
 
D’aquest segon grup destaquen els projectes que desenvolupen nombroses entitats en l’àmbit de la creativitat i la cultura de les dones, així com els relacionats amb la millora de la situació de les dones en els diversos sectors del mercat laboral. També les actuacions de sensibilització, prevenció, atenció i recuperació de situacions de violència masclista.
 
Per territoris, 100 d’aquests projectes són del Camp de Tarragona, 26 de l’Alt Pirineu i Aran,  436 de Barcelona, 59  de Girona, 42 de la Catalunya Central, 136 de Lleida i 44  de les Terres de l’Ebre.