dilluns, 20 de setembre del 2010

S'obre la convocatòria ARAFI 2010 d'ajuts per promoure la recerca i la formació universitària en immigració

La Secretaria per a la Immigració i la Direcció General de Recerca hi destinen 300.000 euros

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir les bases de la convocatòria dels ajuts per incentivar la recerca aplicada i la formació universitària en matèria d’immigració a Catalunya (ARAFI-DGR 2010), promoguda per la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania i per la Direcció General de Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. El termini de presentació de sol·licituds s’obre avui mateix i finalitzarà el proper 4 d’octubre.
 
Es destinen 300.000 euros al finançament de dos tipus d’ajuts:
 
ARAFI Projectes: Ajuts a projectes de recerca aplicada que tinguin com a finalitat la diagnosi i l’elaboració de propostes polítiques d’intervenció en l’àmbit de la immigració estrangera a Catalunya (amb un import màxim de 20.000 euros).
 
ARAFI Màster: Ajuts per al cost de la matrícula de màsters, cursos de postgrau i doctorats (amb un import màxim de 1.000 euros).
 
D’acord amb les bases de la convocatòria, es consideraran prioritàries les recerques que aportin elements diagnòstics i d’intervenció en les temàtiques relacionades amb els tres eixos d’acció del Pacte Nacional per a la Immigració:
 
  • Gestió dels fluxos migratoris i accés al mercat de treball
  • Adaptació dels serveis públics a una societat diversa
  • Integració en una cultura pública comuna
 
La gestió d’aquesta convocatòria es realitza des de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i les bases es poden consultar al seu web a través del següent enllaç.
 
Els projectes de recerca s’han d’ajustar als objectius del Pacte Nacional per a la Immigració i del Pla de recerca i innovació 2010-2013 de Catalunya, i han d’aportar diagnòstics i propostes d’intervenció.
 
La convocatòria ARAFI per a promoure la recerca i la formació universitària en immigració es va obrir per primer cop l’any 2005. Els resultats de les recerques finançades en cadascuna de les convocatòries es presenten anualment en el marc de la Jornada de Recerca i Immigració i es publiquen dins la col·lecció “Ciutadania i Immigració”, que es pot consultar al web de la Secretaria per a la Immigració fent clic aquí.
 FONT:  Departament/s