divendres, 20 de maig del 2011

Actualitat de Treball Social. Estudi baixa accesibilitat a xarxes socials

Actualitat

  • L'Estat Espanyol és un dels països amb més perill de pobresa infantil

    Infants i adolescents
    La crisi econòmica, que des de fa tres anys afecta diversos països, comença a tenir efectes negatius en les condicions de vida de molts infants i adolescents de l'Estat Espanyol. Segons l'informe "La infancia en España: 2010-2011" elaborat per UNICEF, Espanya és el cinquè país amb major risc de pobresa infantil, per darrere de Romania, Bulgària, Itàlia i Letònia.
  • El Govern de Catalunya presenta el nou Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica

    El Departament d'Interior va presentar el 5 de maig el nou Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica, que està enfocat a la prevenció i l'atenció de les víctimes. Aquest Pla incorpora diferents novetats com el fet que, tal i com va explicar el conseller d'Interior, "és un Pla i no un programa" i, per tant, pretén esdevenir una política permanent i estable del Govern de Catalunya.
  • Un estudi posa de relleu la baixa accessibilitat de les xarxes socials

    Ordinador connectat
    L'Observatori de l'Accessibilitat TIC de Discapnet ha publicat l'estudi "Accesibilidad de Plataformas de Redes Sociales", que demostra que les principals xarxes socials d'Internet suspenen en accessibilitat. L'estudi analitza les dificultats que les persones amb discapacitats poden trobar-se en accedir a les xarxes socials més populars a Espanya: Facebook, Tuenti, MySpace, Xing, LinkedIn, Twitter, Flickr i Windows Live Spaces.
  • DIXIT elabora un nou dossier temàtic especialitzat en persones cuidadores no professionals

    Portada del dossier
    DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ofereix un recull variat de recursos adreçat principalment a persones cuidadores no professionals. Aquest dossier temàtic conté eines per donar suport a les persones que cuiden de persones dependents, en què es mostra principalment el paper del cuidador de gent gran. També s'aborden altres casos com el dels cuidadors de persones amb discapacitats o les àvies cuidadores dels seus propis néts. Totes les publicacions destacades es poden consultar als centres DIXIT.
    Per a més informació podeu contactar amb DIXIT trucant al telèfon 93 551 76 99, per correu electrònic a dixit.bsf@gencat.cat o visitant-nos als centres de Barcelona, Girona i Vic.
    Web del dossier