dijous, 5 de maig del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Es reuneix el primer Ple del Consell General de Serveis Socials d'aquesta legislatura

    Ple del Consell General de Serveis Socials d'aquesta legislatura
    El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presidir el 29 d'abril el primer Ple del Consell General de Serveis Socials (CGSS) d'aquesta legislatura. El Consell, format per 64 membres en representació de la Generalitat, el món local i les entitats socials, és el màxim òrgan de participació de la societat civil en la definició del Sistema Català de Serveis Socials.
  • Entra en vigor el Fons de garantia de pensions i prestacions

    Aquest fons ajudarà a compensar la situació de precarietat econòmica en què es troben famílies amb pocs recursos quan no reben la pensió compensatòria i/o alimentària que tenen assignada judicialment. El fons neix en el marc de la llei de suport a les famílies de 2003 i ajudarà a què hi hagi més coresponsabilitat parental entre les exparelles i els seus fills i filles, al mateix temps que contribuirà a la lluita contra la violència econòmica en el marc de la família.
  • Es presenta la campanya per marcar la casella de fins d'interès social en la declaració de la renda

    El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, i Lola de la Fuente, directora general de l'Associació Esclat, van presentar el 2 de maig una campanya per incentivar els i les contribuents a marcar la casella "altres fins d'interès social" en la declaració de la renda.
  • Benestar Social i Família crea un Grup de Treball contra la pobresa i per a la inclusió social

    El Grup de Treball
    El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presidir el 18 d'abril la constitució i primera reunió del Grup de Treball contra la pobresa i per a la inclusió social. Aquest comitè, integrat per la Generalitat i representants d'una desena d'entitats d'iniciativa social amb una llarga trajectòria, mantindrà reunions periòdiques, per tal de consensuar un paquet d'actuacions concretes per combatre les noves formes d'exclusió provocades per la crisi. Aquest document de propostes haurà d'estar enllestit dins del primer semestre de l'any.