dimarts, 3 de maig del 2011

Interns en règim de semillibertat finalitzen els treballs d'adequació d'espais i equipaments d'interès públic


Un grup format per set interns s'ha encarregat de la fabricació i el muntatge d'una pèrgola, que servirà com a àrea destinada als grups escolars que visiten el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els interns treballen al taller exterior de Raïmat, el primer dels tres tallers ubicats fora de centres penitenciaris que existeixen actualment a tot l'Estat espanyol.

Actuació del CIRE al Parc Nacional d'Aigüestortes
L’ obra del Parc ha sorgit arran de les actuacions que els serveis exteriors del CIRE ja estaven realitzant en aquest espai d'interès natural i que han consistit, entre altres, en l'adequació de la zona forestal, així com la posada en marxa d'un itinerari adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir del Parc Nacional.
Paral·lelament, un altre equip d’interns ha dut a terme la reforma integral d’una de les plantes de l’Hospital Clínic de Barcelona. Després d’un periode de formació prèvia, la colla, formada per vuit interns, s’ha dedicat a diferents tasques per transformar la vuitena planta del centre sanitari, que fins ara s’havia destinat a dependències d’investigació i que ara acollirà la direcció de l’hospital i el servei d’assessoria jurídica.

Façana de l'Hospital Clínic
 
Aquests són dos dels projectes que ha dut a terme el CIRE, l’empresa pública del Departament de Justícia encarregada de la reinserció laboral de les persones privades de llibertat mitjançant la formació laboral i el treball productiu.
En aquest àmbit s’emmarquen els tallers exteriors i els serveis exteriors del CIRE, com una oportunitat per a interns que es troben en condicions de semillibertat de desenvolupar una feina fora del centre penitenciari. L’objectiu és aproximar al màxim les condicions laborals dels interns a les del mercat de treball per tal de millorar la seva capacitat d'inserció sociolaboral.
FONT:
Departament/s