divendres, 20 de maig del 2011

Legislació i publicacions sobre immigració

Legislació

  • Publicació al BOE del Reglament de la Llei d'estrangeria

    El BOE 103, de 30 d'abril de 2011, publica el Reial Decret 557/2011, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la LO 4/2000, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, després de la seva reforma per LO 2/2009. Aquest Reglament entrarà en vigor el proper 1 de juliol, a dos mesos de la seva publicació al BOE.
    PDF del BOE

Publicacions

  • Làmines en català i urdú sobre carrers i història de Barcelona

    Exemple d'una làmina en català i urdú
    La Direcció General de Política Lingüística ha publicat al seu web una col·lecció de 21 làmines en català i en urdú on s'expliquen, breument, fets històrics de Barcelona succeïts als barris del Raval, la Ribera, el Born i el Poble Nou, a través dels noms dels carrers. Estan indicades per fer acolliment lingüístic i nivell bàsic a persones de parla urdú i s'han publicat també a la revista El Mirador, adreçada a la comunitat de parla urdú a Catalunya.
    Amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració
    Enllaç web a més informació
  • Guia sobre migracions i la legislació internacional de Drets Humans

    Portada de la guia
    La Comissió Internacional de Juristes (ICJ), amb seu a Suïssa, ha publicat el sisè número de la seva sèrie de guies adreçada a practicants, dedicada a les migracions i la legislació internacional sobre Drets Humans. El document revisa les diferents normes i texts internacionals de protecció als drets de les persones migrades i destaca alguns criteris bàsics relacionats amb diferents àmbits d'actuació, com ara procediments d'entrada, expulsió i detenció, a més d'accés als drets socials (sanitat, educació, condicions laborals i habitatge).
    PDF de la Guia sobre migracions i legislació internacional de Drets Humans (en anglès)
    Enllaç web a més informació