dijous, 5 de maig del 2011

Benestar Social i Família posa en marxa la prestació econòmica vinculada al pagament d'una plaça privada de residència en els centres acreditats


Els centres privats hauran d'estar acreditats i complir amb els estàndards de qualitat que fixa el Departament

Les persones amb dret a prestació de servei residencial que no disposin d’una plaça pública en el seu entorn territorial, rebran a partir d’ara una prestació econòmica perquè puguin pagar una plaça privada en un centre acreditat. Aquesta mesura l’ha aprovat el Departament de Benestar Social i Família, amb l’objectiu de facilitar l’accés a les residències de les persones que tenen reconegut aquest servei però que fins ara no podien accedir-hi per falta de places.
 
Per accedir els centres privats hauran de complir els paràmetres que fixa la disposició transitòria de la cartera de serveis socials. Aquesta disposició especifica que es consideraran acreditades:
 
  • Les entitats inscrites al Registre d’entitats, serveis i establiments socials, si compleixen les clàusules administratives i les prescripcions tècniques per contractar amb la Generalitat. Aquestes clàusules i prescripcions estableixen les garanties de qualitat del servei i es poden consultar al web del Departament de Benestar Social i Família.
  • Les entitats col·laboradores de les prestacions de determinats serveis a l’empara de les ordres dictades pel departament competent en matèria de serveis socials
Els centres privats que vulguin sol·licitar l’autorització per atendre persones amb dret a prestació econòmica vinculada al servei de residència hauran de presentar la seva sol·licitud als serveis territorials corresponents del Departament de Benestar Social i Família. El compliment de les condicions el verificarà el servei d’inspecció del Departament.
 
 FONT: