divendres, 8 d’abril del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • L'ICASS participa en el Simposi internacional de tractament d'addiccions

    El 13th International Symposium on Substance Abuse Treatment, que va tenir lloc a Barcelona els dies 23, 24 i 25 de març sota el títol "Drogodependències: generalitats i especificitats en el tractament", va reunir més de 150 experts procedents d'universitats i organitzacions internacionals, catalanes i de l'estat espanyol. L'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) va participar amb un pòster de presentació sobre la qualitat dels serveis socials especialitzats en drogodependències.
  • La Generalitat de Catalunya i FC Barcelona inauguren un centre per a infants i adolescents en risc social

    Infants i adolescents del centre
    El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, acompanyats per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, van inaugurar el 24 de març el centre XICS-Carmel i Entorn. El projecte XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris per a l'Educació i l'Esport) està promogut per la Fundació del FC Barcelona des de 2006, i disposa de diferents centres a Amèrica Llatina, Àfrica, Europa i Àsia, amb l'objectiu d'atendre nois i noies en situació de vulnerabilitat social o personal. En aquest sentit, el centre XICS-Carmel i Entorn és el primer que es posa en funcionament a la ciutat de Barcelona.
  • La inauguració del Cicle de Debats en Treball Social i Política Social aplega una vuitantena de professionals

    Cicle de Debats en Treball Social i Política Social
    Més de vuitanta professionals, estudiants i investigadors del treball social, van assistir al debat "A més Serveis Socials, menys Treball Social?" que va tenir lloc el passat 24 de març de 2011 a Girona. La trobada va acollir el primer dels tres debats del cicle que organitzen conjuntament el Grau en Treball Social de la Universitat de Girona, el Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social de Catalunya i DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall.
  • El Consell de Ministres aprova un reglament que garanteix el vot secret de les persones amb discapacitat

    El Consell de Ministres va aprovar el 30 de març un reglament sobre la participació de persones amb discapacitat en la vida política i els processos electorals. Aquest reglament arriba després que la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats aprovés per unanimitat el 23 de març de 2011 instar el Govern a preparar per a les eleccions municipals de maig una prova pilot d'un model de vot accessible per a persones amb discapacitat visual. La proposta pretén ser una mesura democratitzadora en la línia del dret a vot que podran exercir les persones estrangeres en les properes eleccions municipals de Catalunya.