dijous, 7 d’abril del 2011

Publicacions sobre immigració

Publicacions

  • MIPEX III Espanya en castellà al web del Migrant Integration Policy Index

    Portada del PDF de l'estudi Migrant Integration Policy Index
    El web interactiu del Migrant Integration Policy Index (MIPEX), impulsat pel Brisith Council i el Migration Policy Group, ofereix en format PDF i en castellà els resultats per a Espanya de la tercera edició d'aquest estudi que ofereix informació sobre la implementació de les polítiques de gestió de la migració i com garanteixen o no la igualtat de drets, oportunitats i responsabilitats en un determinat país.
    PDF del document
  • Conclusions del Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació Racial de Nacions Unides en l'informe sobre Espanya

    Imatge de les Nacions Unides per a l'eliminació de la Discriminació Racial
    El Comitè de les Nacions Unides per a l'Eliminació de la Discriminació Racial va examinar, durant el seu 78è període de sessions del 14 de febrer a l'11 de març, els informes periòdics sobre aquest àmbit a Espanya. El text destaca els aspectes positius i exposa alguns motius de preocupació i recomanacions per a la reducció de la discriminació racial al territori espanyol.
    PDF de les conclusions del Comitè
  • Llibre 'L'atribució de competències a Catalunya en matèria d'immigració derivades de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya'

    Portada del llibre
    L'equip de col·laboradors de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona, integrat per Ferran Camas (coordinador), Judit Baseiria Martí, Ramon Girona, Cristina López, Mercedes Martínez i Eduardo Rojo, signa aquest llibre digital publicat per l'Institut d'Estudis Autonòmics de la Generalitat. S'analitzen les competències sobre immigració atribuïdes a la Generalitat en l'Estatut d'Autonomia de l'any 2006. Es fa especial èmfasi en aquelles atribucions més relacionades amb l'accés a l'ocupació per part dels estrangers.
    Font: Butlletí nº95 de Polítiques Normatives i Institucionals de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona
    PDF de la publicació
  • Llibre 'Immigració i crisi econòmica. Anuari de la immigració a Espanya, edició 2010'

    Portada del llibre
    Aquesta edició de l'anuari de la immigració a Espanya, promogut per la Fundació Ortega-Marañón, la Diputació de Barcelona, Unicaja, ACSAR, el Centre d'Estudis Andalusos i CIDOB, es centra en les conseqüències de l'actual crisi econòmica sobre el mercat de treball de les persones migrades, i en els fluxos migratoris al territori espanyol.
    Pàgina web del CIDOB