dijous, 7 d’abril del 2011

Actualitat d´Immigració

Actualitat

  • L'Ajuntament de Badalona edita un fullet per a combatre tòpics i rumors sobre la immigració entre la ciutadania

    Imatge de la campanya 'Saps què m'han dit?'
    L'Ajuntament de Badalona ha posat en marxa una campanya divulgativa per a trencar rumors i prejudicis sobre el fet migratori. "Saps què m'han dit?" és el nom d'aquesta iniciativa que vol aportar informació i dades objectives a la ciutadania que refuten tòpics i rumors sense fonaments.
    La informació difosa en els fullets informatius té com a objectiu "reforçar la conscienciació ciutadana per tal d'aconseguir canviar l'opinió de qui els llegeix o els rep". Entre d'altres, es desmenteixen rumors sobre el destí de la majoria de beques de menjador a les escoles públiques o tòpics sobre l'horari dels comerços regentats per estrangers.
    Enllaç web al fullet
    Enllaç web al comunicat de l'Ajuntament de Badalona
  • Campanya de la Fundació FC Barcelona i la UNESCO contra el racisme

    Imatge de la campanya 'Put Racism Offside'
    @ Fundació FCBarcelona
    Messi, Keita i Piqué protagonitzen la campanya "Put Racism Offside", promoguda per la Fundació FC Barcelona i la UNESCO amb l'objectiu de sensibilitzar sobre l'impacte negatiu del racisme. La campanya es va presentar amb motiu de la commemoració del Dia Mundial contra la Discriminació Racial, que es celebra el 21 de març. Les dues entitats han promogut juntes diverses activitats des de l'any 2007 per tal d'estimular reflexions sobre aquest tipus de discriminació social.
    Enllaç web a l'anunci de la campanya
    Enllaç web a més informació
  • 'Com dius?'. Nova sèrie a la Xarxa de Televisions Locals per a desmentir tòpics sobre la immigració

    La Diputació de Barcelona ha presentat recentment una nova iniciativa televisiva que té com a objectiu desmuntar alguns dels rumors més comuns relacionats amb la immigració. La intenció final és "prevenir comportaments i actituds poc respectuoses amb la diversitat i promoure una bona convivència entre la ciutadania". Els materials del programa s'emetran a través de la Xarxa Audiovisual Local.
    Enllaç web a més informació
  • Eurocities impulsa el projecte MIXITIES per a la integració de les persones migrades

    Imatge del projecte MIXITIES
    La xarxa Eurocities promou, des del mes de novembre de 2010, el projecte MIXTIES (Making integration work in Europe's cities – "fent funcionar la integració a les ciutats europees"), dedicat a l'aprenentatge mutu entre les ciutats en l'àmbit de les polítiques d'integració. L'objectiu és difondre la Carta de les Ciutats Europees per a la Integració, en la qual les ciutats es comprometen a garantir igualtat d'oportunitats per a tots els seus residents, a integrar les persones migrades i a assumir la diversitat de les seves poblacions.
    El projecte té com a socis les ciutats de Amsterdam, Atenes, Barcelona, Belfast, Copenhaguen, Dublín, Florència, Gènova, Gent, Hèlsinki, Malmö, Munic, Nuremberg, Oslo, Estocolm i Tampere. També hi participen experts del Senat de Berlín per a la Migració i la Integració i el Migration Work CIC. A més, s'ha buscat la implicació de les persones migrades en el desenvolupament de les activitats associades amb el projecte.
    Font: Butlletí de la càtedra UdG del 14/03/2011
    Enllaç web a més informació (en anglès)