divendres, 29 d’abril del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Perfils demogràfics de la població estrangera a Catalunya a gener de 2011

    Detall de la capçalera del web de la Direcció General per a la Immigració
    Al web de la Direcció General per a la Immigració trobareu publicada la informació més recent sobre la població estrangera a Catalunya.
    En concret, teniu a la vostra disposició els perfils sociodemogràfics de les 40 nacionalitats estrangeres més nombroses, amb l'evolució del padró des de l'any 2001, la diferència entre persones empadronades i residents, la distribució per edats i sexe, la distribució territorial, dades sobre la població escolar, afiliacions a la Seguretat Social (amb algunes excepcions) i població segons país de naixement.
    També podeu consultar la distribució per comarques i la distribució pel conjunt de Catalunya.
    Gran part de la informació publicada correspon a dades provisionals de padró, actualitzades a 1 de gener de 2011.
    Enllaç web a més informació
  • La Generalitat agilitzarà la contractació de treballadors temporers durant la campanya de recollida de la fruita

    Imatge d'un treballador durant la campanya de recollida de la fruita
    La Generalitat agilitzarà la contractació de treballadors temporers durant la campanya de recollida de la fruita. Ho farà a través de la provisió d'una setantena de persones que, procedents de 42 plans d'ocupació, donaran d'alta a la Seguretat Social i tramitaran els contractes des dels ajuntaments, telemàticament, de manera immediata. Així ho va explicar el passat 13 d'abril el delegat del Govern a Lleida, després de la reunió que van mantenir les diferents administracions i representants dels cossos i forces de seguretat implicats per coordinar la campanya.
    Pel que fa a la contractació en origen, aquest any es limitarà a uns 600 casos, uns 200 menys que l'any passat, per tal de facilitar feina als aturats. Bona part d'aquestes persones seran colombianes que tenen el dret de tornar després d'haver treballat a la campanya dos anys.
    Les administracions preveuen que la campanya transcorri amb normalitat. Si les condicions meteorològiques son propícies, tot apunta que la collita serà una mica més reeixida que la de l'any passat, especialment pel que fa al préssec i la nectarina. No està previst, però que les necessitats de mà d'obra siguin superiors a les del 2010, de manera que s'espera que els contractes de treball se situïn al voltant dels 9.000.
    Enllaç web al comunicat de premsa