dijous, 7 d’abril del 2011

Novetats legislatives d´Immigració i subvencions camps de treball i Renda Mínima

Legislació

  • Exempció de visats per estàncies curtes a brasilers amb passaports diplomàtics, de servei o oficials

    Bandera de Brasil
    El DOUE L 66/1, de 12 de març de 2011, publica la Decisió del Consell del 24 de febrer de 2011 relativa a la celebració de l'Acord entre la Unió Europea i la República Federativa de Brasil sobre exempció de visats per estàncies de curta durada per a titulars de passaports diplomàtics, de servei o oficials.
    PDF de la Decisió
  • Proposta de la Comissió Europea per clarificar els drets de propietat de les parelles internacionals

    La Comissió Europea ha proposat un parell de reglaments destinats a aportar claredat jurídica sobre els drets de propietat dels matrimonis internacionals i les unions registrades amb dimensió internacional. L'objectiu és facilitar la resolució de qüestions relacionades amb la propietat en aquells casos en què les parelles es traslladin a un altre estat membre de la UE o que, essent de països diferents, tinguin propietats a l'estranger.
    Enllaç web al comunicat de premsa (en anglès)
    Enllaç web a preguntes freqüents sobre aquest tema (en anglès)
  • Subvencions del Departament de Benestar i Família per a entitats per als camps de treball amb joves

    Camps de treball amb joves
    El DOGC 5829, de 2 de març de 2011, publica la Resolució BSF/550/2011, del 21 de febrer de 2011, de convocatòria per a la concessió de subvencions entitats per al foment i la promoció dels camps de treball per a joves que es facin a Catalunya, dins l'exercici 2.011.
    PDF de la Resolució
  • Renda mínima d'inserció

    El DOGC 5827, de 28 de febrer de 2011, publica la Resolució EMO/496/2011, del 21 de gener de 2011, per la qual es fixa l' import de la prestació econòmica bàsica de la renda mínima d'inserció per a l'any 2011, així com la dels complements per membre addicional de la unitat familiar i el dels ajuts complementaris. L'import es fixa en 423,70 € mensuals al 2011.
    PDF de la Resolució