divendres, 15 d’abril del 2011

Documentació i recurs web de Treball Social

Documentació

  • Situació de les famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya

    Portada del llibre
    Estudi que analitza quins canvis igualarien els drets i deures del col·lectiu de famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual a la resta de famílies del país. Les propostes que fan els autors de l'estudi parteixen de les necessitats que les famílies han expressat mitjançant diferents qüestionaris i una sèrie d'entrevistes personals, així com una anàlisi de la normativa legal a nivell internacional, espanyol i català.
    Situació de les famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya. Barcelona: Dincat, 2010. 208 p.
    PDF del document
  • Joining forces to combat homophobic and transphobic hate crime: cooperation between police forces and LGBT organisations in Europe

    Portada del document
    (Unint forces per combatre el crim d'odi per homofòbia i transfòbia: cooperació entre els cossos de policia i les organitzacions europees LGBT)
    Publicació que exposa els resultats d'una investigació realitzada els anys 2009 i 2010 en el marc d'un projecte creat amb el suport del govern holandès. S'hi recullen una sèrie de suggeriments i eines metodològiques creades per organitzacions del col·lectiu LGBT i les forces policials, per tal de desenvolupar i enfortir accions conjuntes per lluitar contra els crims d'odi per homofòbia.
    Polácek, Richard; Le Déroff, Joël. Joining forces to combat homophobic and transphobic hate crime: cooperation between police forces and LGBT organisations in Europe. Belgium: ILGA Europe, 2010. 72 p. ISBN: 978-92-95066-04-5
    PDF del document

Recurs web

  • Navegador ZAC

    Navegador ZAC
    Navegador desenvolupat específicament per a nens i nenes amb autisme i desordres d'espectre autista com la síndrome d'Asperger i desordre de desenvolupament dominant. Està creat per a què els nens ho provin, juguin i interactuïn amb ell, experimentant la seva independència. Tot i que se centra en els infants i la seva interacció, també és un fòrum per a pares, cuidadors i professors, per a què puguin compartir les seves experiències, eines i recursos.
    Web per descarregar el navegador