dijous, 21 d’octubre del 2010

Acció Social i Ciutadania presenta a Barcelona l'exposició "Amors diversos", dirigida a sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat homosexualitat i transsexual

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania ha inaugurat l'exposició, que es podrà visitar fins al 3 de novembre al Palau del Mar

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, acompanyada pel ponent Bawer Çakir i la responsable del Programa per al col·lectiu LGBT
La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, acompanyada de la responsable del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, Marta Molina, ha inaugurat avui l’exposició “Amors diversos”. Aquesta mostra explica de manera molt visual, didàctica i entenedora, la realitat de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals a Catalunya i també a la resta del món.

L’exposició es podrà visitar fins al 3 de novembre a la seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania, al Palau del Mar de Barcelona.

A través de sis eixos, encapçalats per cites emblemàtiques per a la història de les persones LGBT, com ara A quién le importa lo que yo haga, d’Alaska, o T’estimo i em sé feliç, de Lluís Llach, o I will survive, de Gloria Gaynor, fa un recorregut sobre l’homosexualitat i la transsexualitat al llarg de la història de la humanitat. La mostra també explica les grans modificacions legislatives que han atorgat drets legals a les persones LGBT a casa nostra i la realitat de cadascun dels col·lectius, gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, així com les dificultats que tenen per a visibilitzar-se.

Aquesta exposició, que ha estat promoguda pel Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, és un pas més en la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia social i exposa, d’una manera molt pedagògica, la realitat de les persones LGBT a la ciutadania per contribuir així a la sensibilització necessària per aconseguir la normalització social d’aquest col·lectiu.
L’acte inaugural s’ha completat amb una conferència a càrrec de l’activista dels drets humans Bawer Çakir, que ha parlat sobre el moviment LGBT i la lluita contra les discriminacions que es produeixen en aquest àmbit a Turquia.
 
FONT: Departament/s