dijous, 7 d’octubre del 2010

Actualitat serveis socials

Actualitat

  • Model experimental d'atenció a persones afectades per l'Alzheimer en quatre centres diürns de gent gran

    La consellera, Carme Capdevila, a la roda de premsa
    El mes de novembre, quatre centres de dia de la xarxa pública posaran en marxa de manera experimental un nou model d'atenció específica per a les persones malaltes d'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. L'experiència permetrà avaluar el funcionament del protocol per incorporar-lo com a servei garantit a la Cartera de Serveis Socials el 2012 i estendre'l d'aquesta manera a tots els centres diürns per a gent gran de la xarxa pública.
  • Cloenda de la primera edició del Programa d'especialització en direcció de serveis d'atenció a persones amb discapacitat

    Un moment del curs
    El secretari general, Jordi Rustullet, i la directora de l'Obra Social d'Unimm, Maria Cardellach, van presidir el passat 16 de setembre l'acte de cloenda de la primera edició del Programa d'especialització en direcció de serveis d'atenció persones amb discapacitat que va tenir lloc a l'Aula Magna de l'Escola Universitària Caixa de Terrassa (EUNCET). Durant l'acte es va fer la presentació dels projectes dels 39 alumnes inscrits en el curs i el lliurament dels certificats.
    Tots i totes les alumnes són personal directiu tècnic des centres residencials d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual o física gestionats i concertats de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.
  • Presentació de dos noves edicions del curs 'Gestió i Direcció de Centres Residencials d'Atenció a la Gent Gran. Recursos Humans i Gestió Econòmica i Financera'

    Foto de l'acte
    Els dies 15 i 17 de setembre van tenir lloc a Barcelona i Lleida les sessions inaugurals de les noves edicions del curs "Gestió i Direcció de Centres Residencials d'Atenció a la Gent Gran. Recursos Humans i Gestió Econòmica i Financera". Aquesta formació, promoguda pel Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Universitat Ramon Llull, pretén capacitar les persones directives dels centres residencials d'atenció a gent gran per potenciar la millora de la qualitat dels seus serveis i recursos humans. Fins a 50 alumnes participaran en aquest curs que es desenvolupa de forma semipresencial i permet compaginar les tradicionals sessions docents amb els recursos que ofereix l'entorn virtual eCampus de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.
  • Jornada de reflexió ètica sobre l'atenció a les persones amb dependència

    Acte sobre dependència
    En el marc de les activitats organitzades pel Departament d'Acció Social i Ciutadania amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, el 13 de setembre va tenir lloc a la Casa del Mar de Barcelona la jornada "Noves formes d'atendre les persones amb dependència: una reflexió ètica" organitzada per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.
  • Èxit de la trobada sobre polítiques d'inclusió social a Europa i a Catalunya

    Logo acte
    Més 350 professionals van assistir a la jornada "Les polítiques d'inclusió social a Europa i a Catalunya. Una perspectiva comparada" que va tenir lloc el 15 de setembre a Barcelona organitzada pel Departament d'Acció Social i Ciutadania en el marc de l'Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social. L'objectiu de la trobada, que va ser inaugurada per la Consellera Carme Capdevila, era analitzar les estratègies d'inclusió social a Europa i a Catalunya fent un balanç de l'Estratègia de Lisboa i les possibles repercussions a escala local.