dimecres, 6 d’octubre del 2010

Actualitat d'immigració

Actualitat

  • Una guia recull bones pràctiques per a fomentar la integració des del teixit associatiu


    El passat 18 de setembre es va presentar la "Guia d'experiències per al foment de la convivència des del teixit associatiu", editada per la Secretaria per a la Immigració amb el suport del Centre UNESCO de Catalunya (Unescocat). L'objectiu és facilitar a les organitzacions i entitats del país la gestió de la diversitat, així com l'apropament i l'intercanvi mutu entre la societat d'acollida i les persones d'origen estranger.
    La publicació orienta als lectors per al desenvolupament de noves iniciatives i recull fins a 29 bones pràctiques impulsades per entitats d'arreu del país. Dóna resposta així a un dels reptes inclosos en el Pacte Nacional per a la Immigració, que recull la necessitat de fomentar la participació a la vida pública i la incorporació dels nous catalans i catalanes al teixit associatiu. També fomentant accions comunitàries d'integració adreçades al conjunt de la població.
    PDF de la guia
  • El cinema com a eina de participació social a 'Nous catalans, nous cinemes'


    El passat dimecres 15 de setembre es va presentar a Igualada el programa 'Nous Catalans, Nous Cinemes', elaborat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs. Aquesta iniciativa té l'objectiu de fomentar espais de trobada entre associacions locals d'immigrants, ajuntaments, cineclubs i altres entitats, fent del cinema una eina de participació ciutadana i de cohesió social, a partir de la diversitat cultural de la població actual de Catalunya.
  • S'edita en català el tercer 'Manual sobre integració" de la UE


    El passat dilluns 20 de setembre es va presentar a Barcelona la tercera edició del "Manual sobre integració per a responsables de l’elaboració de polítiques i professionals" de la Comissió Europea, que s'ha publicat en català amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració i té com a objectiu de compartir experiències, aprendre dels errors i conèixer les solucions que millor han funcionat arreu de la UE en la integració de persones immigrades.
    PDF del 'Manual sobre integració'
  • Nova campanya 'Oberts al turisme, en català'


    Una nova campanya promoguda per la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) busca donar a conèixer als turistes Catalunya i el català com a llengua habitual en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme, així com potenciar la llengua com a element representatiu de la marca Catalunya.
    La campanya compta amb el suport de Turisme de Catalunya, Barcelona Turisme, el Gremi d'Hotels de Barcelona, el Departament d'Innovació, Universitats i Empreses, la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria per a la Immigració, entre d'altres organismes.
  • Inauguració del Centre d'Estudis i de Recerca en Migracions a la UAB


    Aquest dijous 30 de setembre s’ha inaugurat el Centre d'Estudis i de Recerca en Migracions de la UAB (CER Migracions), que vol oferir respostes sobre el fet migratori a partir d'una perspectiva multidisciplinària.
    El CER Migracions té el seu origen en la col·laboració entre diferents grups de recerca i investigadors en migracions de la UAB, que han constituït el nucli impulsor del nou centre. Actualment el formen els grups de recerca de la UAB GEDIME, dirigit per Carlota Solé; EMIGRA, dirigit per Sílvia Carrasco, professora titular del Departament d'Antropologia Social i Cultural; MIGRACOM, dirigit per Nicolás Lorite, professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat II, i GIPE-PTP, dirigit per Adriana Kaplan, catedràtica del Departament d'Antropologia Social i Cultural.
    Enllaç web a la nota de premsa
  • Mes de l'Equador al Canal 33


    Continua la programació del cicle "D’aquíd’allà" a Televisió de Catalunya a través del Canal 33. El mes d'octubre estarà dedicat a l'Equador i s'oferirà una selecció d'espais (documentals, cinema, magazines culturals, programes d'entrevistes) amb continguts relacionats amb Equador i la comunitat equatoriana a Catalunya. Els programes mostraran aquest país des de mirades diferents, amb produccions fetes des de Catalunya i amb produccions fetes a l'Equador, amb l'objectiu d'oferir una visió àmplia de la realitat d'aquest país.
    Web del programa