dijous, 21 d’octubre del 2010

Catalunya celebra el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa

L'ACCD se suma a la concentració ludico-reivindicativa que la Confederació Catalana d'ONG organitzarà a Barcelona el proper 17 d'octubre

 
Aquest diumenge se celebra el Dia internacional per a l'eradicació de la pobresa. En aquest marc, la Confederació Catalana d'ONG ha organitzat un acte reivindicatiu a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Serà a les 12h del migdia i tindrà com a finalitat mobilitzar la ciutadania catalana Per unes polítiques més responsables, socials i solidàries.

David Minoves, director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, que assistirà a la concentració, ha manifestat que "cal mantenir el compromís per un desenvolupament humà sostenible als països més empobrits, que vagi acompanyat d'unes polítiques socials responsables per eradicar la pobresa, que no deixa de ser una forma de violència estructural que amenaça a una part important de la població mundial".

Aprofitant la proximitat de les eleccions al Parlament català, la Confederació Catalana d'ONG (integrada per la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, la Federació Catalana d'ONG per als Drets Humans i la Federació Catalana d'ONG per la Pau) organitzarà, entre altres activitats, una votació popular a partir d'un decàleg amb un llistat de peticions que es faran arribar al nou Govern de la Generalitat de Catalunya. Els 10 punts del document apel·len a un major compromís en la lluita contra la pobresa i seran recolzats per tothom qui vulgui adherir-se al manifest entrant a http://www.peticiones.es/peticion/manifest-contra-la-pobresa-17-o-adhereix-te/241. L'actriu Sílvia Bel i l'actor Julio Manrique en faran una lectura pública i animaran tothom a sumar-s'hi.
Durant l'acte de diumenge està prevista també la realització d'una petita performance per la qual es demana que el públic vagi vestit amb una samarreta blanca. L'objectiu és escenificar un aixecament contra la pobresa i sensibilitzar la població sobre el fet que aquesta no és només la falta de recursos sinó que constitueix una violació dels drets humans. En aquest sentit, el manifest que centra la campanya apunta a la conveniència de modificar el sistema econòmic mundial actual, que afavoreix les desigualtats i predica la competitivitat i el consumisme en lloc de la solidaritat.