dimecres, 6 d’octubre del 2010

Agenda d'immigració

Agenda

  • Acte ‘Del país d’immigració a la nació de ciutadania. Quatre anys de polítiques d’immigració i reptes de futur’

    Imatge de l'acte
    La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada pel secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, presidirà l'acte "Del país d’immigració a la nació de ciutadania. Quatre anys de polítiques d’immigració i reptes de futur". La sessió comptarà també amb intervencions de persones representatives del sector i de la societat civil. La cita serà a la Casa del Mar de Barcelona (prop del Parc de les Tres Xemeneies de l'Avinguda Paral•lel) i vol ser, alhora, un espai de trobada, d'agraïment i reconeixement explícit a tots els actors que han col•laborat estretament aquests darrers anys amb el Departament d'Acció Social i Ciutadania. Un suport i un treball en xarxa que ha permès establir línies de treball i actuacions estratègiques, com el Pacte Nacional per a la Immigració o la Llei d'acollida.
    Organitza: Secretaria per a la Immigració
    Data i hora: Dilluns, 4 d'octubre de 2010, a les 19:00 hores
    Lloc: Casa del Mar. C/ Albareda, 1-13. Barcelona
    Enllaç web a inscripcions
    PDF del programa
  • Presentació del programa 'Lletres per a tothom'

    El proper divendres 8 d'octubre es farà la presentació oficial del programa d'alfabetització d'adults d'origen estranger 'Lletres per a tothom', una iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya, la Fundació "la Caixa" i FACEPA en col·laboració amb ens locals i entitats d'arreu de Catalunya. Respon a una de les mesures del Pacte Nacional per a la Immigració quan aposta per emprendre un programa nacional per a l'alfabetització. Durant la jornada també es donarà a conèixer un estudi elaborat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB que analitza el nivell formatiu i de coneixement del català de la població estrangera adulta a Catalunya i proposa actuacions de millora.
    Organitza: Secretaria per a la Immigració, Fundació "la Caixa" i FACEPA
    Data i hora: Divendres, 10 d'octubre de 2010, a les 10:00 hores
    Lloc: CaixaForum, Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona
  • Visita guiada al Museu d'Història de Catalunya

    Detall de la imatge del Museu d'Història de Catalunya
    El proper dimecres 13 d'octubre a les 18:00 hores la Secretaria per a la Immigració i el Museu d'Història de Catalunya (MHC) realitzaran la primera visita guiada que aquest Museu oferirà a col·lectius i entitats de persones immigrades per donar a conèixer d'una forma amena i didàctica la història mil·lenària del nostre país.
    És una activitat gratuïta oberta a totes aquelles persones de les organitzacions de suport als nouvinguts que vulguin participar-hi.
    Organitza: Secretaria per a la Immigració i Museu d'Història de Catalunya
    Data i hora: Dimecres, 13 d'octubre de 2010, a les 18:00 hores
    Lloc: Palau de Mar. Barcelona
    Inscripció: Les places són limitades, per tant, cal inscripció prèvia que es pot formalitzar de manera individual fins l'11 d'octubre.
    Enllaç web a més informació i a inscripcions
  • 15è Festival de Músiques del Món a l'Auditori

    Imatge del Festival de Músiques del Món a l'Auditori
    Torna a L'Auditori el Festival de Músiques del Món, organitzat amb l'objectiu d'acollir formacions de tot el planeta amb la voluntat de crear vincles entre realitats diferents, fer conèixer, a través de les melodies i els ritmes, trets culturals que són llunyans, i promoure l'intercanvi d'idees. La programació d'enguany està dedicada a l'Àfrica Negra i el Magreb i compta amb les actuacions de Víctor Démé (Burkina Faso), Nino Galissa (Guinea Bissau), Bino Barros (Cap Verd), Lokua Kanza (Congo) i Don Bigg (Marroc).
    Organitza: L'Auditori
    Dates: De l'1 al 16 d'octubre de 2010
    Lloc: L'Auditori. C/ Lepant, 150. Barcelona

    Enllaç web a més informació
  • L'exposició itinerant 'Viatge a Tatinutropo' arriba a Rubí

    Portada del díptic de l'exposició 'Viatge a Tatinutropo'
    AA partir del divendres 1 d'octubre es podrà visitar a Rubí l'exposició "Viatge a Tatinutropo", una mostra realitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport de la Secretaria per a la Immigració que vol combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat i que es podrà visitar fins l'1 de novembre de 2010.
    L'objectiu de la mostra és el foment de la presa de consciència sobre molts dels prejudicis i rumors que circulen a l'imaginari col·lectiu de la nostra societat. S'ha volgut reproduir allò que una persona nouvinguda pot experimentar en el moment que arriba a una terra d'acollida.
    Organitza: Consell Comarcal del Vallès Occidental
    Dates: De l'1 d'octubre a l'1 de novembre de 2010
    Lloc: Vestíbul de l'estació de FGC. Pl. de la Nova Estació. Rubí
    PDF de l'exposició 'Viatge a Tatinutropo'
  • I Jornada de Visibilitat LGBT a Reus 'Catalunya sense armaris'

    Detall del pòster de LA I Jornada de Visibilitat LGBT a Reus 'Catalunya sense armaris'
    El Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona, amb el suport de diverses entitats i del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual del Govern, ha organitzat aquesta jornada que es presenta com a un espai de trobada lúdic per a tota la família, amb activitats de cultura tradicional, teatre, dansa, màgia, animació infantil, música en viu, entre d'altres, programades amb l'objectiu de fer visible la realitat LGBT d'una manera dinàmica i amena, facilitant el contacte proper entre les entitats de LGBT d'arreu del país.
    Organitza: Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona
    Data: Dissabte, 2 d'octubre de 2010
    Lloc: El Pallol. Reus
    Enllaç web a més informació
  • Mostra de cinema de fronteres a Barcelona

    Detall del pòster de la Mostra de Cinema de Fronteres
    En el marc del IV Fòrum Social Mundial de les Migracions, que es celebrarà a Quito durant el mes d'octubre, Barcelona acollirà del 8 a l'11 del mateix mes la Mostra de Cinema de Fronteres, una activitat que compartirà seu amb la capital equatoriana. Es tracta d'una iniciativa coordinada entre Quito, Barcelona i Mèxic que busca utilitzar les noves tecnologies i els textos cinematogràfics per crear diàlegs i reflexions tenint com a nucli temàtic les migracions. Com a part de la programació s'ha inclòs una sessió de la gira 2010 dels Filmets per a la Convivència, que tindrà lloc el dia 11 a l'Espai Jove La Fontana, al barri de Gràcia de Barcelona.
    Organitza: Associació Cultural La Quinta Pata
    Dates: Del 8 a l'11 d'octubre de 2010
    Lloc: Diversos escenaris. Barcelona
    Enllaç web a més informació
  • VII Diàspora Colòmbia-Barcelona 2010

    Detall de la imatge de la VII Diàspora Colòmbia-Barcelona 2010
    L'Associació IMAGO Barcelona organitza per setè any consecutiu aquesta jornada de reflexió i sensibilització, a través de les arts visuals i les noves tecnologies, sobre la solidaritat, els moviments socials i la pau. La programació inclou la projecció de pel·lícules i curtmetratges, taules rodones i conferències, actuacions musicals i xerrades al voltant del conflicte polític i social que viu Colòmbia i que es viu a qualsevol altre lloc del món.
    Organitza: Associació IMAGO Barcelona
    Data: De l'11 al 26 d'octubre de 2010
    Lloc: Diversos escenaris. Barcelona
    Web de l'Associació IMAGO Barcelona
  • Gira de curtmetratges 'Filmets per la convivència' 2010

    Logotip del Festival Internacional de Filmets de Badalona
    "Filmets per la convivència" és una secció del Festival Internacional de Filmets de Badalona patrocinat per la Secretaria per a la Immigració. Recopila i premia els curtmetratges presentats a concurs que tinguin a veure amb les migracions i la convivència intercultural. Durant el mes de novembre, es premien els materials seleccionats pel públic del festival, que aquest 2010 arriba a la seva 36ª edició. Posteriorment, els mateixos materials són els que conformen el catàleg de projecció de la gira que, de moment, ja ha realitzat sessions a Berga i Lloret de Mar i té confirmades sessions a Tàrrega, Barcelona ciutat i a Viladecans.
    Organitza: Festival Internacional de Filmets de Badalona i Secretaria per a la Immigració
    Llocs i dates: Tàrrega, 1 d'octubre, a les 20:30 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Tàrrega; Barcelona ciutat, 11 d'octubre, a les 17:00 hores, a l'Espai Jove "La Fontana", al C/ Gran de Gràcia, 190 i el 4 d'octubre, a les 19:00 hores, a la Biblioteca Manel Arranz; Viladecans, 10 de desembre, al Centre de Recursos per a Joves "Can Xic".
    Web del Festival Internacional de Filmets de Badalona
  • Trobada internacional de ciutats a l'Hospitalet de Llobregat sobre cooperació, migracions i codesenvolupament

    Aquesta trobada té com a objectiu afavorir els vincles entre el Sud i el Nord i aprofundir el coneixement sobre àmbits relacionats amb la cooperació al desenvolupament dins de la globalització i els moviments migratoris internacionals amb el suport de la ciutadania.
    Hi haurà una taula rodona sobre migracions i societat civil en l'àmbit del codesenvolupament, durant la qual es presentarà el llibre "Codesenvolupament. Un estudi local en l'àmbit de l'Hospitalet de Llobregat".
    Organitza: Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat
    Dates: Dijous i divendres, 14 i 15 d'ocubre de 2010
    Lloc: Auditori La Farga de l'Hospitalet. C/ Girona, 10. L'Hospitalet de Llobregat