dijous, 21 d’octubre del 2010

Documentació i recursos socials: persones sense llar i menors en risc

Documentació

  • Les persones en situació de sense llar de Barcelona: perfils, estat de salut i atenció sanitària

    Informe sobre perfils, estat de salut i atenció sanitària que reben les persones sense llar de Barcelona, i propostes per a millorar l'atenció a la salut i, en definitiva, la qualitat de vida d'aquest col·lectiu.

    Uribe, Joan; Alonso, Sara. Les persones en situació de sense llar de Barcelona: perfils, estat de salut i atenció sanitària. Barcelona: Fundació Jaume Bofill, 2009. (Informes Breus; 20)
    PDF de la publicació
  • Menores en riesgo: prácticas excepcionales de las administraciones

    Informe de SOS Racisme Gipuzkoa que documenta un cas que, a judici d'aquesta associació de defensa dels drets humans d'acció antiracista, exemplifica algunes males pràctiques a l'atenció del col·lectiu de menors estrangers.
    Aierbe, Peio M. et al. Menores en riesgo: prácticas excepcionales de las administraciones. Gipuzkoa: SOS Racismo Gipuzkoa, 2010.
    PDF de la publicació

Recursos

  • RScat, Responsabilitat social a Catalunya

    Rscat és una nova iniciativa conjunta impulsada des de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives del país que s'emmarca en el Consell de Relacions Laborals. Està concebuda com una plataforma d'intercanvi i difusió on puguin convergir totes aquelles idees i actuacions de responsabilitat social (RS) impulsades per empreses, organitzacions i administracions públiques catalanes, amb l'assumpció d'uns valors comuns i apostant decididament per una competitivitat responsable i sostenible. En aquest portal hi podeu trobar informació sobre el concepte i el marc de referència de la responsabilitat social, exemples d'empreses i administracions que ja hi estan treballant, així com recursos i eines per avançar en la incorporació de criteris socialment responsables.
    Web de RScat