dijous, 21 d’octubre del 2010

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Més de 400 professionals fan balanç de 20 anys de Renda Mínima d'Inserció

    El passat 22 de setembre va tenir lloc a Barcelona la Jornada del 20è aniversari de l'RMI (Renda Mínima d'Inserció) en la qual van participar més de 400 professionals per fer balanç de les dues dècades de funcionament d'aquesta prestació i per obrir una espai de debat sobre els reptes de futur en la seva lluita contra l'exclusió.
  • El projecte 'Cases d'Infants' obre el seu primer centre per a infants i adolescents en situació de risc

    El passat 1 d'octubre, va ser inaugurada la primera casa del projecte "Cases d'Infants", que impulsen conjuntament el Departament d'Acció Social i Ciutadania, la Fundació Àlia i la Fundació "la Caixa". L'objectiu d'aquest projecte és posar en marxa un servei residencial temporal per a menors d'entre 4 i 18 anys en situació de risc o desemparament i a les seves famílies. Durant el temps que duri aquest servei, es treballaran les millores tant de l'infant o adolescent com de la seva família, perquè pugui tornar a casa o es pugui emancipar.
  • Es posa en funcionament el Cercador de recursos per a l'acolliment lingüístic

    El dia 28 de setembre de 2010 es va posar en funcionament el Cercador de recursos per a l'acolliment lingüístic. Aquesta eina de la Secretaria de Política Lingüística neix amb l'objectiu de ser un espai virtual de referència per a aquells professionals de l'acolliment lingüístic que treballen des d'associacions, entitats o empreses, ja sigui fent classes de català per a persones nouvingudes adultes o bé realitzant tasques de suport a l'acolliment lingüístic.
  • L'Institut Català de les Dones presenta a Vic una mostra que revisa els mites associats a l'amor romàntic i la violència masclista

    L'Institut Català de les Dones (ICD) i l'Ajuntament de Vic van presentar el passat 30 de setembre l'exposició "Violència en la parella: desmuntem mites?". Aquesta exposició té per objectiu revisar els mites associats a la violència masclista i algunes formes d'entendre l'amor en l'àmbit de la parella.

    FONT: DIXIT