dimecres, 20 d’octubre del 2010

SOS Racisme: Davant la declaració de Garcia Albiol davant el Fiscal

Avui el líder del PP a Badalona, en Xavier García Albiol, s'ha hagut de personar davant el fiscal pel repartiment de díptics xenòfobs contra els gitano romanesos en el municipi. Davant aquest fet, des de SOS Racisme-Catalunya hem considerat necessari manifestar públicament el nostre posicionament.
 
Esperem que la informació sigui del vostre interès i, per qualsevol qüestió, no dubteu posar-vos en contacte amb nosaltres.
 
 
NOTA DE PREMSA

Davant la declaració de Garcia Albiol davant el Fiscal


SOS Racisme-Catalunya volem manifestar públicament que considerem un pas endavant en la lluita contra el racisme i la xenofòbia el fet que un líder polític estigui declarant davant el Fiscal  del Servei Especial de Delictes de l’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, per la seva actuació xenòfoba. És una prova que l’Estat de Dret pot funcionar i que la llei ha d’actuar amb fermesa amb qualsevol mostra d’apologia de l’odi racial.

Que en Xavier García Albiol, líder del Partit Popular a Badalona, hagi de personar al jutjat per haver distribuït pel municipi uns díptics xenòfobs contra els gitano romanesos, demostra que allà on no arriba el sentit comú i la responsabilitat política, hi ha de ser el sistema judicial.

Esperem que el procés segueixi endavant, ja que això marcaria un abans i un després en la utilització gratuïta i deliberada de les minories ètniques sota el paraigües de que “tot s’hi val”. Cal ser conscients que accions i declaracions com les que va fer el PP de Badalona tenen greus conseqüències socials i que, justament per aquest motiu, la instigació a l’odi i l’apologia del racisme està tipificat com a delicte pel Codi Penal (article 510 i 607.2), i aquest s’ha de fer efectiu. És per això que considerem necessari que s’activi sempre aquest protocol davant altres accions o declaracions de les mateixes característiques.

Tanmateix, no podem deixar de banda la nostra preocupació per la deriva racista del discurs sobre immigració a Catalunya, que malauradament es va estenent a diversos partits polítics i líders d’opinió. I si aquest discurs es radicalitza, posant en greu perill la convivència als nostres barris, siguin moltes més les persones o institucions que denunciïn aquestes incitacions a l’odi racial.

SOS Racisme-Catalunya
20 d’octubre del 2010