divendres, 22 d’octubre del 2010

Carme Capdevila signa amb la Fundació FC Barcelona un acord per promoure la inclusió social de la infància en risc

El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Fundació FC Barcelona impulsaran actuacions conjuntes per promoure la inclusió social de la infància en risc. Així queda establert en el conveni de col·laboració que han signat avui la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el president de la Fundació FC Barcelona, Sandro Rosell.

Aquesta col·laboració se centrarà en el foment de la pràctica de l'esport com a eina d'integració per a infants i adolescents en situació de risc, per tal que així s'afavoreixi la seva inclusió social en el seu entorn més proper. Aquests programes s'impulsaran arreu de Catalunya.


Els acords del conveni

Amb la signatura d'aquest conveni, el Departament d'Acció Social i Ciutadania es compromet a donar suport, i a promoure la col·laboració dels ajuntaments interessats, als programes que impulsi la Fundació FC Barcelona adreçats a la infància en risc. Així mateix, el Departament oferirà suport tècnic al treball que dugui a terme la Fundació amb infants i les seves famílies. Aquests programes, que es desenvoluparan d'acord amb les necessitats i les prioritats de les dues parts, seran en bona part finançats pel Departament d'Acció Social, a través de subvencions específiques a la Fundació FC Barcelona.

Per la seva banda, la Fundació FC Barcelona es compromet a col·laborar amb els centres de menors de la Generalitat organitzant competicions o jornades esportives en les quals hi participin infants i joves acollits en aquests centres. Així mateix, la Fundació també formarà al personal tècnic i educador dels centres perquè promoguin l'ús de l'esport com a eina d'integració social i de normalització amb el seu entorn. Entre els actes a organitzar, es preveuen les Jornades d'Esport Solidari, a les quals hi participaran infants i joves que viuren en situacions de vulnerabilitat, tant en centres oberts, com en centres residencials.


Carpa d'acolliments

El conveni signat avui també incorpora el compromís de la Fundació FC Barcelona d'estudiar la possibilitat d'ubicar la carpa itinerant de captació d'acolliments "Acolliment: un infant, un temps, una família" al Camp Nou en un dia de partit. Aquesta campanya, que promou el Departament d'Acció Social i Ciutadania, s'ha instal·lat a les principals ciutats del nostre país i la carpa d'acolliments ha estat visitada per més de 50.000 persones.

L'acolliment és una alternativa als centres residencials per als infants i adolescents tutelats que durant un temps no poden viure amb la seva pròpia família. Les famílies d'acollida es converteixen en el seu referent de manera temporal, mentre les famílies d'origen resolen la seva situació.

Font: esquerra.cat