divendres, 30 de juliol del 2010

Actualitat d´immigració

Actualitat

  • La Taula de Ciutadania i Immigració de la Generalitat rebutja la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia


    La Taula de Ciutadania i Immigració va participar el dissabte 10 de juliol en la manifestació convocada per Òmnium Cultural en rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. L’assistència es va decidir el passat 2 de juliol a Barcelona, durant la reunió extraordinària celebrada per la seva comissió permanent, per tal d’emetre un comunicat en nom de la Taula com a òrgan de participació i consulta de la Generalitat integrat per les entitats representatives dels catalans d’origen immigrat, dels agents econòmics i socials, de les entitats d’acció social i de les associacions municipalistes.
    En el comunicat es declara el següent: (...)
  • La Generalitat reconeix a l'alumnat que ha aconseguit el nivell bàsic de català aquest 2010


    El passat 6 de juliol va tenir lloc l'acte de reconeixement a l'alumnat que ha finalitzat recentment amb èxit el curs Bàsic 3 (B3) de català, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i financen la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i la Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania.
    Aquests alumnes han obtingut el certificat de nivell bàsic de català, que garanteix la capacitat d'afrontar un ampli ventall de situacions de comunicació amb un grau suficient de recursos lingüístics que els permeten una expressió prou precisa, fluïda i correcta.
  • Acte de presentació del primer manual català-panjabi


    L'Associació de Treballadors Paquistanesos de Catalunya (ATPC) va presentar el passat 7 de juliol al seu local del Raval de Barcelona un manual bàsic de català-panjabi per tal de facilitar l'aprenentatge de la nostra llengua als seus membres. Es tracta d'una adaptació en alfabet devanagari, el mateix que fa servir l'hindi, d'un manual escrit en urdú i presentat l'any 2009. De fet, tant els parlants d'hindi com els d'urdú es poden entendre oralment, perquè totes dues llengües són molt similars.
  • Posicionament del Consell Nacional de Dones de Catalunya respecte a la polèmica del burca

    El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), que aplega 372 entitats i associacions de dones de tot el territori català, va aprovar en la sessió ordinària de la Comissió Permanent del 22 de juny de 2010, la declaració següent: (...)
    Respecte a les diverses informacions que s’estan realitzant als mitjans de comunicació i de determinats consistoris sobre la prohibició del burca als espais públics, volem denunciar la manipulació que se’n fa i que té un caràcter clarament electoralista i intencionat amb arrels xenòfobes importants.
    El CNDC no es posiciona en aquest debat, el que volem és demanar que no es realitzi en nom de la defensa de les dones i dels seus drets. No en el nostre nom. No es poden crear debats distorsionadors de la realitat que es viu a Catalunya, hi ha una normativa jurídica important que tots els partits polítics, conjuntament, han de garantir.
  • Més de 300 persones nouvingudes completen els programes d'acollida de l'Ajuntament de Sabadell

    Imatge de l'acte de lliurament de diplomes
    El passat 17 de juny va tenir lloc a l'auditori de la Fira de Sabadell l'acte de lliurament de diplomes als nouvinguts que van participar en els programes d'acollida de l'Ajuntament de Sabadell al llarg del curs 2009-2010.
    Durant l'any 2009, prop de 5000 persones van participat en els programes d'acollida de la ciutat. El circuit d'acollida que la ciutat ofereix als nouvinguts contempla un seguit de programes per tal de facilitar l'autonomia personal dels immigrants que esdevenen nous ciutadans, aquests programes s'inicien en el moment de l'empadronament i inclouen programes de primera acollida i programes d'acollida especialitzada.
    L'acte va comptar amb la participació de l'adjunta al Secretari per a la Immigració, Montserrat Solé i l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Hi van assistir prop de 300 persones, va ser conduït per l'actriu Lina Forero i va comptar amb l'actuació de la coral "Itondi. Guinea Equatorial canta", un cor de dones guineanes residents a Catalunya que van interpretar un repertori elongui, tradicional de la societat ndowé.
    Enllaç web a més informació

    FONT: Departament d'Acció Social i Ciutadania