divendres, 30 de juliol del 2010

La Jornada de Barris en transformació social posa en comú les experiències dirigides a la comunitat gitana arreu de Catalunya

Aquesta jornada ha comptat amb la presència de representants dels ens locals on es duen a terme projectes del Pla integral del poble gitano

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat de la Secretària d’Acció Ciutadana del Departament de Governació, Ramon Vílchez, ha inaugurat la Jornada Barris en transformació social que s’ha celebrat a la Casa del Mar de Barcelona avui dijous, 15 de juliol. La Direcció General d’Acció Comunitària ha organitzat aquesta sessió en el marc dels projectes d’ens locals dirigits a la comunitat gitana dins el Pla integral del poble gitano (PIPG).
 
La Jornada vol afavorir un intercanvi de coneixements i experiències d’èxit al territori, incorporar els elements de qualitat i excel·lència més innovadors per als projectes amb el poble gitano i generar una xarxa de professionals de la intervenció social compromesos amb la transformació social. Hi han assistit 25 representats del Consell Comarcal del Maresme i dels municipis de Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, el Prat del Llobregat, Figueres, Gavà, Girona, Lleida, Montcada, Òdena, Reus, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vidreres i Viladecans.
 
Durant la sessió s’han presentat els resultats de l’Avaluació transversal dels programes d’Acció Comunitària enfocats a les actuacions dirigides a la comunitat gitana. Tot seguit, s’han celebrat dues taules d’experiències entorn del PIPG, la primera s’ha centrat en els Plans de desenvolupament comunitari i els projectes de mediació sociocultural que es porten a terme a les poblacions de Gavà, el Prat de Llobregat, Girona i Viladecans. La segona s’ha dedicat als projectes d’inclusió social i participació implantats a Sant Cugat del Vallès, Reus, Òdena i Barcelona.