divendres, 9 de juliol del 2010

Infància: novetats institucionals

Actualitat i informacions

  • Consulta de la Comissió Europea sobre els drets dels infants

    La Comissió Europea planteja una Consulta sobre els drets dels infants i a partir de la qual farà un informe posterior per elaborar una nova Comunicació sobre els drets dels nens/es en el període 2011-2014.
    La consulta es fa del juny fins a l'agost i es centra en:
    • L'accés a la justícia adaptat als infants i la seva participació en el sistema judicial (especialment com a testimonis).
    • Les polítiques de justícia dirigides a protegir els drets dels infants, per exemple en el marc de la mediació familiar.
    • La protecció dels infants més vulnerables (víctimes de violència, abús sexual o tràfic de persones, o que viuen en la pobresa).
    • La participació dels menors en l'elaboració de les polítiques que els afecten.
    Paral·lelament a aquesta consulta, la Comissió Europea està realitzant un estudi, que es publicarà a l'octubre, amb l'objectiu de recollir les opinions dels propis menors.
    Enllaç web a més informació
  • Creació del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya

    S'ha publicat l'Ordre de creació del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.
    Aquest Òrgan de caràcter consultiu i interdisciplinari al servei de les persones i de les entitats que presten, utilitzen o són destinatàries de serveis d'intervenció social, té com a objectiu millorar la qualitat d'aquesta intervenció, i ser fòrum de referència en el debat ètic en el camp dels serveis socials
    PDF de l'Ordre de creació del Comitè d'Ètica
  • Interior edita còmics per prevenir la violència masclista

    El departament d'Interior ha editat 30.000 còmics per prevenir la violència masclista entre la joventut.
    L'objectiu del còmic, editat pel Programa de Seguretat contra la Violència Masclista amb il·lustracions de l'Eva Garcés, és fer arribar un missatge preventiu als centres educatius per part dels Mossos d'Esquadra perquè el jovent aprengui a detectar les situacions d'abús, control i manipulació vers les dones, clars indicadors de les primeres mostres de violència.
    Enllaç web a més informació

    FONT: Departament d'Acció Social i Ciutadania