divendres, 30 de juliol del 2010

Novetats legislació immigració

Legislació

  • Publicació al BOE de la Llei 11/2010 de l'Agència Catalana d'Inspecció de Treball

    El BOE 145, de 15 de juny de 2010, publica la Llei 11/2010, de 19 de maig, de l'Agència Catalana d'inspecció de Treball. L'objecte principal d'aquesta llei es desplegar l'Estatut d'autonomia amb la creació d'una Agència mitjançant la qual la Generalitat ha d'exercir la funció d'inspecció de treball en les matèries de l'ordre social dins de l'àmbit territorial de Catalunya. Les finalitats destacades de la llei són la millora de l'eficàcia i l'eficiència de la Inspecció de Treball, mitjançant la incorporació d'una política de qualitat en la gestió del servei, de flexibilitat en l'organització, d'innovació, de millora constant i d'adaptació al caràcter dinàmic i canviant de l'entorn social, econòmic i productiu en que es duen a terme les relacions laborals, que li permeti atendre amb eficiència les demandes de les empreses, dels treballadors i dels agents socials i econòmics de Catalunya.
    PDF del BOE, de 15 de juny, número 145, secció I
  • Ratificació del Protocol Addicional al Conveni de Cooperació en matèria penal entre Espanya i Colòmbia

    El BOE, 149, de 19 de juny de 2010, publica l'Instrument de Ratificació del Protocol Addicional al Conveni de Cooperació Judicial en matèria penal entre Espanya i la República de Colòmbia, fet a Madrid el 12 de juliol de 2005. Aquest instrument és aplicable entre les Parts i per sol·licituds d'assistència judicial que tinguin com a finalitat la investigació i repressió penal del terrorisme, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i crim organitzat. Aquest Protocol entrarà en vigor l'1 de juliol de 2010.
    PDF del BOE, de 19 de juny, número 149, secció I
  • Participació en les eleccions municipals dels residents paraguaians a l’Estat espanyol

    El BOE, 150 de 21 de juny de 2010, publica el Bescanvi de Notes constitutiu d’Acord entre Espanya i la República del Paraguai sobre participació en les eleccions municipals dels nacionals de cada país residents en territori de l’altre, fet a Madrid i Asunción el 13 de maig de 2009. L'1 de juny va entrar en vigor l'Acord entre Espanya i Paraguai en virtut del qual els ciutadans de la República del Paraguai podran exercir el dret de sufragi en les eleccions municipals si estan en possessió de la corresponent autorització de residència a Espanya i hagin residir de manera legal i ininterrompuda durant, al menys, els cinc anys anteriors a la sol·licitud d'inscripció en el cens electoral. Els ciutadans espanyols també podran exercir el seu dret de sufragi actiu en les eleccions municipals quan hagin assolit els 18 anys d'edat i tinguin radicació definitiva a Paraguai.
    PDF del BOE, de 21 de juny, número 150, secció I