divendres, 9 de juliol del 2010

Casa Àsia presenta un estudi sobre les xarxes socials de sikhs, xinesos i filipins a Barcelona

  • Casa Àsia presenta un estudi sobre les xarxes socials de sikhs, xinesos i filipins a Barcelona

    Casa Asia va presentar el passat 15 de juny l'estudi 'Les xarxes socials de sikhs, xinesos i filipins a Barcelona', que tracta la temàtica de les xarxes socials en els processos de migració i integració en les societats d'acollida i la seva importància per a comprendre les estratègies d'inserció dels immigrants en la nova societat.
    Existeix una consciència creixent sobre la importància de les xarxes socials en els processos de migració i integració en les societats d'acollida. Les persones, en efecte, no emigren de manera aïllada, sinó més aviat col·lectiva, precisament a través de xarxes i aquestes connexions són importants per comprendre les seves estratègies d'inserció a la nova societat.
    Així mateix, els estudis recents de les xarxes personals d'immigrants demostren que la migració genera un enorme impacte en les xarxes originàries, i provoca canvis simultanis tant en origen com en destinació, desapareixen relacions, n'apareixen de noves (una altra vegada tant en origen com en destinació) i es reinventen les existents per afrontar les necessitats del nou context.
    PDF del tríptic