divendres, 30 de juliol del 2010

Novetats entitats d´immigració

Comunicacions de les entitats

  • Oberta la convocatòria del IV Premi Federico Mayor Zaragoza a la diversitat cultural

    Amigues i amics de la UNESCO de Tortosa ha obert la convocatòria del IV premi Federico Mayor Zaragoza 'La diversitat cultural com enriquiment. Concurs de bones experiències de convivència entre cultures'. L'objectiu del certamen és fer visibles les aportacions positives que l'intercanvi entre persones de diferents cultures està aportant a Catalunya i donar a conèixer i potenciar nous models de convivència plural i cohesió social. El termini de presentació de candidatures finalitzarà el proper 30 de setembre.
    Web de l'Associació d'Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa
  • IV Fòrum Social Mundial de les Migracions a Quito

    Quito, la capital equatoriana, acollirà del 8 al 12 d'octubre de 2010 el IV Fòrum Social Mundial de les Migracions, que tindrà com a títol 'Pobles en moviment, per una ciutadania universal. Enderrocant el model, construint actors'. La trobada es presenta com a espai de debat democràtic d'idees, reflexió, formulació de propostes, intercanvi d'experiències i articulació de moviments socials, xarxes, ONG i d'altres organitzacions de la societat civil. S'ofereix, a més a més, com a un procés de convergència dels pobles en moviment i de les organitzacions socials que lluiten per la ciutadania universal, el dret a la lliure mobilitat humana, el dret a l'arrelament, a la no discriminació per la condició migratòria, i a no ser considerats "il·legals".
    Enllaç web a més informació
  • Diverses entitats socials presenten el manifest "Per la convivència i la cohesió social"

    La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), SOS - Racisme Catalunya, Comissions Obreres de Catalunya, la Unió General de Treballadors de Catalunya i el Moviment Laic Progressista han impulsat el manifest "Per la convivència i la cohesió social", amb la voluntat d'afrontar el debat sobre la immigració a Catalunya i de demanar a institucions i societat civil un compromís ferm en favor de la convivència i la cohesió social.
    Es tracta d'un manifest que vol rebutjar la instrumentalització política de la immigració i demana, alhora, que s'excloguin els discursos que culpabilitzen la immigració de la crisi econòmica o dels dèficits de l'Estat del benestar i dels serveis públics.
    Catalunya és un país obert, solidari i inclusiu, per aquesta raó es demana l'adhesió a aquest manifest al màxim nombre d'organitzacions sindicals, entitats socials, municipalistes, associacions de mares i pares i a tots aquells sectors implicats en la matèria.
    PDF del manifest
  • Es posa en marxa l'Institut Confuci de Barcelona

    La seu de Casa Àsia ha acollit recentment la inauguració oficial de l'Institut Confuci de Barcelona (ICB). La posada en marxa de l'ICB, que té com a objectiu principal la difusió de l'ensenyament de la llengua i de la cultura xineses a Catalunya, és el resultat de l'acord entre la seu central de l'Institut Confuci (Hanban) a la Xina, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Casa Àsia.
  • SOS Racisme comença a preparar el Laboratori Antiracista 2010

    El Laboratori Antiracista de SOS Racisme tindrà una nova edició a finals de setembre i els primers dies d'octubre de 2010. L'associació ja ha començat els preparatius d'aquesta trobada que té com a objectiu oferir un espai de discussió i intercanvi d'idees al voltant de l'antiracisme adreçades a joves d'entre 16 i 30 anys. Hi haurà dues línies d'activitats combinades: tallers esportius i culturals i una assemblea antiracista durant la qual es posaran en comú els treballs previs de debat entre els joves, en contrast amb les opinions de representants d'entitats i institucions sobre el racisme i els tòpics al voltant de la immigració.
    L'entitat fa una crida a voluntaris i voluntàries i a entitats que vulguin participar en l'organització d'aquest nou experiment de trobada de joves i treball antiracista. Els interessats han d'escriure un correu a sensibilitzacio@sosracisme.org o trucar al 93 301 05 97.
    Bloc del Laboratori Antiracista