divendres, 30 de juliol del 2010

El CIRE presenta les noves col·leccions dissenyades amb la col·laboració d'Antonio Miró, Castañer i Gerard Moliné

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, acompanyada del secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, el director general del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Adolf Cabruja, i el responsable dels productes Made in CIRE, Blai Puig, ha presentat avui a la Fundació Joan Miró les noves col·leccions 2010-2011.
Col·lecció de pluja

Dins d’aquesta col·lecció destaquen l’impermeable de micropana de color negre amb detalls del mocador tradicional de fer farcells, així com la bossa, també impermeable i negre, tots dos productes dissenyats amb la col·laboració d’Antonio Miró. Altres productes d’aquesta col·lecció són el paraigua amb mànec de fusta; les botes i botines de pluja, disseny del CIRE, i el barret (reversible i impermeable) amb el dibuix del mocador de fer farcells per una cara i micropana impermeable negra per l’altra, disseny d’Impulsem.
 
Col·lecció d’estiu
 
La línia d’estiu presenta les espardenyes d’home i dona dissenyades amb la col·laboració de Castañer i les vambes per a home i per a dona (de pell de color negre i amb el dibuix del mocador tradicional de fer farcells les d’home, i de pell de color rosa les de dona) dissenyades amb la col·laboració de Gerard Moliné i Mates. Altres productes de la col·lecció són dos tipus de vambes, unes d’esportives i unes altres de mitja canya, i unes menorquines inspirades en el mocador tradicional de fer farcells, dissenyats tots pel CIRE.

Productes Made in CIRE

Els productes Made in CIRE van néixer el 2004 amb l’objectiu de difondre i prestigiar el treball penitenciari: el primer va ser la bossa catalana, creada pel dissenyador Martín Azúa a partir del mocador de fer farcells. L’any següent es va comercialitzar la multipremiada Urna Bios, d’Azuamoliné: un vas funerari ecosostenible que conté una llavor a l’interior. Amb la creació, l’any 2007, de l’Espai CIRE, una comissió d’idees integrada per professionals de prestigi del món del disseny, la distribució i les arts, es dóna un nou impuls als productes Made in CIRE, l’objectiu dels quals és proporcionar feina als interns dels centres penitenciaris catalans i apropar-los a la reinserció. Aquests productes, que es poden trobar a diversos centres comercials de Catalunya, són també adquiribles per Internet a www.madeincire.cat
.
.
.
.
.
.
.
.