divendres, 9 de juliol del 2010

Publicació del Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012 al web de la Secretaria per a la Immigració


La Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha publicat al seu web el text del Pla de Ciutadania i Immigració per als anys 2009-2012, que va ser aprovat el 16 de desembre de 2009 i que estableix tres línies estratègiques:
a) Gestió de fluxos migratoris i accés al mercat de treball: mobilitzar els recursos humans interns per assegurar la qualitat i la competitivitat del teixit productiu, gestionar els fluxos externs apropant legislació i realitat, gestionar els fluxos migratoris de manera responsable i coordinada amb el desenvolupament dels països d'origen.
b) Adaptació dels serveis públics a una societat diversa: crear un servei universal d'acollida, dimensionar els serveis públics i garantir-hi l'accés a totes les persones, reforçar la transversalitat i la coordinació interinstitucional.
c) Integració en una cultura pública comuna: fomentar la participació a la vida pública, fer del català la llengua pública comuna, conviure en la pluralitat de creences, assegurar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, reforçar les polítiques adreçades a la infància, la joventut, la gent gran i les famílies.
Aquest document, que concreta les mesures establertes en el Pacte Nacional per a la Immigració, permetrà coordinar les actuacions del Govern relacionades amb el fet migratori. El nou Pla dóna continuïtat a l'anterior Pla de Ciutadania i Immigració 2005-2008 i és el quart d'aquestes característiques que promou la Generalitat de Catalunya. Està basat en set principis: ciutadania, transversalitat, coordinació, territorialitat, multidimensionalitat, equitat i globalitat.
PDF del Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012
Enllaç web a la nota de premsa
Enllaç web a més informació