dimarts, 20 de juliol del 2010

Actualitat Serveis Socials

Actualitat

  • Més de 400 professionals van debatre a Barcelona el futur dels serveis socials

    La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, van inaugurar el 21 de juny de 2010 la Conferència Europea de Serveis Socials, que va tenir lloc fins el dia 23 de juny. La trobada va reunir més de 400 professionals i càrrecs electes amb responsabilitat sobre els serveis socials i sanitaris d'una trentena de països europeus. DIXIT Centre de Documentació i Serveis Socials va participar a la trobada amb un estand on va informar dels serveis i recursos que ofereix als professionals.
  • Els departaments d'Acció Social i d'Interior renoven el protocol d'actuacions en menors desemparats o en situació de risc

    La Secretària d'Infància i Adolescència del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Imma Pérez i Rovira, i el Secretari de Seguretat Pública del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Delort i Menal, han signat un protocol d'actuacions. Aquest document estableix els criteris de coordinació entre la Direcció General de Policia i la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) en aquelles situacions que requereixin una intervenció conjunta en menors desemparats o en situació de risc.
  • Acte institucional del Dia Internacional per a l'alliberament Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual

    La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va presidir el dia 28 de juny de 2010 l'acte institucional del Dia de l'Orgull LGBT (lesbià, gai, bisexual i transsexual), que va tenir lloc al Palau de la Generalitat. Durant l'acte, el director executiu de l'Associació Internacional de persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals i Intersexuals (ILGA), Sebastian Rocca, va presentar l'informe anual d'aquesta organització sobre l'estat de l'homofòbia al món.
    Coincidint amb la celebració aquest dia internacional, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha creat un expositor en què es mostra un recull amb les darreres novetats bibliogràfiques especialitzades en aquest àmbit i ha elaborat un dossier temàtic que es pot consultar en línia al portal i que inclou una selecció de publicacions, articles, recursos web, notícies i institucions.
    Enllaç a l'informe
    Web del dossier temàtic