divendres, 9 de juliol del 2010

L'informe anual de l'associació internacional de gais i lesbianes revela que encara hi ha 80 estats al món que consideren il·legal l'homosexualitat

La Llei dels drets de les persones LGBT consolidarà Catalunya com a país capdavanter en la lluita contra l'homofòbia

L'informe anual de l'associació internacional de gais i lesbianes revela que encara hi ha 80 estats al món que consideren il·legal l'homosexualitat

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha afirmat que la ‘Llei dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia consolidarà Catalunya com a país capdavanter en la lluita contra l’homofòbia’. Carme Capdevila, que ha presidit l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de l’orgull Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual, ha recordat que ‘el Govern està ultimant una llei pionera a Europa que esdevindrà el millor reforç a les polítiques que el Departament ha vingut desplegant fins el dia d’avui’.
 
La consellera d’Acció Social i Ciutadania ha assegurat que actualment Catalunya es troba entre els països més avançats en el reconeixement de drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT). Així mateix, ha recordat que ha estat ‘a partir de 2005, amb un govern d’esquerres i catalanista, quan s’ha fet una aposta ferma per normalitzar un col·lectiu tan castigat pel franquisme’.
 
Capdevila es referia d’aquesta manera a la creació del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, al 2005; a l’aprovació del Pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones homosexuals i transsexuals del 2006, que inclou 76 accions de Govern, i a la creació del Consell Nacional LGBT com a instrument de participació de 38 entitats.
 
Estat de l’homofòbia al món
L’acte institucional també ha comptat amb la participació de la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, i del director executiu de l’Associació Internacional de persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals i Intersexuals (ILGA), Sebastian Rocca, que ha presentat l’informe anual d’aquesta organització, a la qual Catalunya en forma part com a membre associat.
 
Segons aquest informe, 80 estats d’arreu del món consideren l’homosexualitat il·legal i que, en 7 d’aquests estats –Aràbia Saudita, Iemen, Iran, Mauritània, Sudan, Nigèria i Somàlia– els actes homosexuals es castiguen amb la mort. L’ILGA denuncia que aquests estats, en ple segle XXI, continuen tractant les ciutadanes i els ciutadans LGBT com si fossin persones inferiors, que no mereixen cap consideració.
 
FONT: Departament/s