dimecres, 15 de desembre del 2010

Acció Social i Ciutadania edita un llibre sobre els usos del temps en famílies catalanes


La publicació dóna visibilitat, amb noms i cognoms, a l'ús que fan del seu temps les famílies existents en el nostre país

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha presentat el llibre “Els usos del temps en famílies catalanes: entrevistes i experiències viscudes”. Aquesta publicació, editada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania, dóna visibilitat, amb noms i cognoms, a algunes d’aquestes realitats familiars del nostre país.
 
Aquest llibre vol donar a conèixer, a partir d’entrevistes amb famílies catalanes, els diferents factors que intervenen en l’ús del temps. Al donar la veu a diferents famílies i infants que expliquen les seves experiències i opinions, es fa més fàcil la comprensió del canvi de model de família i de l’ús del temps que s’està vivint al nostre país.
 
Aquesta publicació ha estat coordinada per la vicepresidenta de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG), Tona Gusi i compta amb articles de les periodistes Maria Dolors Viñas, Marga Solé i Montse G. Sosa.
 
“Els usos del temps en famílies catalanes: entrevistes i experiències viscudes” és també un reconeixement a la diversitat familiar, de les diferents formes de convivència, com a element fonamental per assolir amb èxit propostes en la gestió del temps que siguin útils a la societat.
 
La secretària de Polítiques Familiars ha afirmat que ‘el temps forma part de la nostra quotidianitat i és alhora una preocupació social, també una preocupació d’aquest Govern’. Per això, ha afegit, ‘s’ha impulsat el Pla estratègic sobre els usos i la gestió dels temps a la vida quotidiana com a estratègia per al canvi cultural de la concepció del temps i eina de canvi social per a un millor benestar i satisfacció en l’ús del nostre temps’.
Finalment, Carme Porta ha recordat que ‘aquesta és la tercera publicació dedicada específicament al 
temps de les famílies entenent que necessitem mostrar les realitats diferents i alhora les 
necessitats comunes’.  

FONT:  Departament/s