dimecres, 15 de desembre del 2010

Actualitat sobre Infància i adolescència

Actualitat i informacions

  • S'aprova el Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència de Catalunya 2010-2013

    El Govern ha aprovat el Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència de Catalunya 2010-2013, un document que reforça la coordinació de les polítiques d'infància de tots els departaments de la Generalitat, així com d'institucions públiques, ajuntaments i consells comarcals. El Pla d'atenció integral és un instrument que planifica i ordena les polítiques, les actuacions i els serveis destinats a la infància i a l'adolescència del nostre país. Aquesta planificació es fonamenta en el treball transversal i la cooperació institucional, com ja es fa actualment amb les polítiques de joventut o de dones.
    Llegir més...
  • El Departament d'Acció Social presenta el Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya que preveu la nova Llei d'infància

    El Departament d'Acció Social i Ciutadania va organitzar, el passat dia 9 de novembre, la jornada "Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, una realitat", destinada a presentar aquest nou òrgan de participació que preveu la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència.
    Durant la jornada, orientada a professionals del sector, es va exposar el funcionament del Consell Nacional, així com el procés d'elaboració de la proposta, en què van participar infants d'arreu de Catalunya. La participació de la infància és un dels eixos de la nova Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència, que va entrar en vigor el passat 3 de juliol.
    A l'acte van participar-hi infants i adolescents representants de consells d'infants, esplais i centres residencials d'acció educativa de la Generalitat.
  • Informe d'observacions finals del Comitè dels Drets del Nen

    El Comitè dels Drets del Nen ha fet públiques les observacions finals sobre l'aplicació dels drets dels nens i nenes a Espanya com a resposta als informes III i IV enviats pel Govern de l'Estat el 15 d'octubre de 2007 i desprès d'escoltar i estudiar les aportacions i els informes alternatius presentats per diverses ONG.
    Llegir més...
  • Cartes de FAPMI en defensa dels drets de la infància i l'adolescència

    La Federació d'Associacions per a la Prevenció del Maltractament Infantil (FAPMI), ha promogut dues cartes obertes en defensa dels drets de la infància i l'adolescència durant el passat mes d'octubre.
    La primera, a la fundació organitzadora del Festival de Sitges denunciant l'ús de la pornografia infantil a la pel·lícula A serbian film. I la segona, a tele Madrid en relació amb la publicació del senyor Sánchez Dragó, on relata les seves relacions sexuals amb menors d'edat.
    Pel que fa a la primera, la gran quantitat d'adhesions personals i institucionals ha afavorit que la Fiscalia Provincial de Barcelona i el Defensor del Poble iniciïn diligències d'investigació en aquest respecte.
    En relació amb la segona, s'ha demanat el cessament immediat del lloc que ocupa a la cadena televisiva i que es posicioni públicament contra l'abús sexual, l'explotació sexual comercial infantil, el turisme sexual i qualsevol modalitat de maltractament adreçat a nens, nenes i adolescents.
    Podeu trobar més informació al web de la Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil (FAPMI).