dimecres, 15 de desembre del 2010

Acció Social i Ciutadania signa un conveni amb el Govern de Mèxic DF per avançar en el reconeixement dels drets del col·lectiu LGBT


Les dues administracions treballaran per promoure la no discriminació de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals

El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha signat un conveni de col·laboració amb el Govern del Districte Federal dels Estats Units de Mèxic per tal de cooperar en el reconeixement dels drets del col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual. L’acord s’ha signat avui a través de videoconferència entre la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, i el secretari de Desenvolupament Social del Govern del Districte Federal dels Estats Units de Mèxic, Martí Batres.
 
Aquest acord estableix un marc de col·laboració entre el Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania i la Secretaria de Desenvolupament del Govern del Districte Federal de Mèxic, que es concreta en:
 
  • La promoció i difusió dels drets humans i la no discriminació de les persones LGBT.
  • L’intercanvi d’informació, documentació i materials relacionats amb el col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual.
  • La realització d’estudis i investigacions conjuntes en aquest àmbit.
  • La formació i capacitació de recursos humans.
 
El conveni també preveu que les dues administracions treballaran per promoure jornades o cursos de formació que tinguin contigut LGBT. Així mateix, inclouran continguts que promoguin referents positius de visibilitat, sensibilització i foment de l’acceptació i la no discriminació del col·lectiu LGBT en tots els espais d’educació i formació.
A l’acte de signatura del conveni, que s’ha celebrat al centre DIXIT del Departament d’Acció Social i Ciutadania, també hi han assistit representants de la Coordinadora Gai Lesbiana, el Casal Lambda, l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG) i l’Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (Acathi).
FONT: Departament/s