dimecres, 15 de desembre del 2010

Es presenta el primer 'Diccionari de serveis socials'

Imatge de la presentació

El secretari general d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet, i la directora del Centre de Terminologia TERMCAT, Rosa Colomer, van presentar el passat 10 de novembre el "Diccionari de serveis socials" a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials en un acte en el qual també va intervenir l'especialista en serveis socials, Glòria Rubiol. Aquest és el primer treball que sistematitza la terminologia d'aquest àmbit en llengua catalana i recull més d'un miler d'entrades.
Aquest diccionari serà una eina útil per al treball del dia a dia dels professionals dels serveis socials i d'altres sectors com la sanitat, l'educació, la justícia o l'habitatge. Paral·lelament, el "Diccionari de serveis socials" també contribuirà a fomentar l'ús de la llengua catalana en aquest àmbit professional i, per tant, ajudarà a la normalització de la terminologia científica en català.
El "Diccionari de serveis socials" reuneix un total de 1.061 termes. La publicació inclou tant els termes més representatius i àmpliament compartits pels professionals dels serveis socials, com aquells més nous que s'han introduït arran de les darreres normatives legislatives. En l'elaboració del diccionari han col·laborat una cinquantena de professionals i experts de l'àmbit dels serveis socials i tècnics del Centre de Terminologia TERMCAT.
D'altra banda, aquest diccionari no és una obra tancada. Per això, ofereix als seus usuaris la possibilitat de fer aportacions, comentaris i suggeriments a través de l'adreça electrònica dixit.dasc@gencat.cat. A més a més, properament estarà disponible una versió en línia del Diccionari, en la qual hi està treballant el TERMCAT.